U weet het of niet: Federaal parlementslid en Groen-fractieleider Kristof Calvo, heeft geen rijbewijs. Hij probeert zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar als hij op moeilijk bereikbare plaatsen moet zijn, doet hij beroep op zijn collega’s, “wat eigenlijk onze job niet is”. Collega Pieter-Jan is persmedewerker bij Groen en nogal dikwijls Calvo’s chauffeur. “Kristof heeft zijn rijbewijs nooit gehaald, voor zover ik weet heeft hij zelfs nog nooit achter een stuur gezeten.” Pieter-Jan is de situatie wat beu en heeft dan ook een persmededeling voor Kristof: “Haal uw rijbewijs!”. Hoe hij de boodschap op een niet zo subtiele manier probeert over te brengen, zie je in de derde aflevering van Hoe Zal Ik Het Zeggen? op maandag 3 december om 20.35.

Weinig zaken zijn zo sterk als de band tussen een oma en haar kleinkinderen. Dat is bij de 24-jarige Savannah en haar “bommi” Diana niet anders. Meer nog: “Als ik zeg dat ze de wereld voor mij betekent, is dat nog te klein”. Savannah heeft geen fijne jeugd gehad. Ze werd geadopteerd door haar grootmoeder toen haar mama niet voor haar kon zorgen, en het ook met haar vader fout liep. Ze wil haar “bommi” dan ook graag bedanken voor alles wat ze voor haar gedaan heeft, en daarvoor schakelt ze Jens Dendoncker in. Sinds de dood van haar echtgenoot, is er nog maar één man in het leven van Diana: Elvis Presley, haar absolute idool. Er is dus maar één iemand die de boodschap van Savannah gepast kan overbrengen: de king himself. In de Lotto Arena dan nog.

De zangjongeren zijn opnieuw van de partij in deze derde aflevering. Zij jagen logopedisten Gert en Carolien de stuipen op het lijf, om daarna te veranderen in drie rasechte engels die hen uit naam van storreraarster Sophie Peeters (niet te verwarren met de showrunner van Hoe Zal Ik Het Zeggen?) bedanken.

De uitzendingen van Hoe Zal Ik Het Zeggen? zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: