Heb jij je altijd al eens afgevraagd hoe artiesten op het podium een festival beleven? Wel wij trokken zaterdag op met het Campus 12-koor tijdens het Rijvers Festival en voor de gelegenheid kropen zij in hun pen om hun beleving neer te schrijven.

Verstopt tussen de weien ligt de wondere wereld van het Rijvers Festival in Zomergem. Je waant er je als bezoeker op een mini-Tomorrowland en als artiest op strand aan zee.

Als onderdeel van Campus 12 kwamen we zaterdag toegesneld op het Rijvers festival voor het tweede optreden van de dag (eerder speelden we ook al op de Lokerse Feesten). In de backstage werden we hartelijk ontvangen en was er op en top bediening voorzien: van frisse drankjes tot fruitkommetjes. Door het lekkere weer waren er strandstoelen klaar gezet zodat we voor het optreden nog even kon chillen in de backstage. Door het warme weer met de heerlijke bries leek het wel of we even een mini-vakantie namen voor we op moesten. Het Rijvers publiek was een warm publiek die al gauw stonden mee te doen op de tonen van Campus 12 en voor we het wisten, was de set voorbij.

Met zevenen bleven we na het optreden op het Rijvers festival om de sfeer op te snuiven en van de line-up te genieten. Ik moet zeggen, Rijvers, jullie hebben me oprecht verrast en verbaasd. Rijvers is niet zomaar het typische festival met een podium en wat standjes. Nee, zij zien het groter met drie verschillende podia: mainstage (Stars stage), DJ-stage (Beats stage) en nog een kleiner intiemer podium (Love stage), diverse eetgelegenheden, een draaimolen, hangmatten, wellnesstenten, dansers en steltenlopers … Een echte allround experience, dus! Niet alleen voor de oren, maar ook voor de ogen en de smaakpapillen.

We pikten op zaterdagavond, na zelf op het podium te mogen staan, nog het optreden van Laura Tesoro en Bart Peeters mee. En wat een ambiance! Laura Tesoro met haar ongelofelijk getalenteerde backing vocals en band maakten er zowel een feestje op het podium als in de tent van. Om het met haar eigen woorden te zeggen: “We gaan hier vanavond een uur doen alsof de wereld niet bestaat.”. Ze knalde haar set in met “Mutual” en versmolt haar hits met sommige R&B-classics. De mengeling van hits en classics leverde een lekkere opzwepende vibe op, waarbij stilstaan geen optie was. Ook het publiek werd constant uitgenodigd om mee te zingen en te dansen, de ideale starter om iedereen in een goede mood te brengen om te feesten.

Na Laura Tesoro streek Bart Peeters met zijn "Ideale Mannen" neer op de Stars Stage. Als je nog nooit een Bart Peeters optreden gezien hebt, heb je echt al wat gemist in je leven. Een entertainer en muzikant in hart en nieren, die niet anders kan dan je doen lachen en bewegen op de muziek. Na elk nummer volgt er een welgemeende en bijna verbaasde “dank u wel” aan het publiek, omdat iedereen spontaan meezingt en beweegt bij elk nummer dat wordt ingezet. Bart Peeters brengt verschillende nummers van over zijn geheel oeuvre, en ook zijn klassiekers van “Heist aan zee” en “I’m into folk" (al was het voor de gelegenheid wel in het Nederlands) mogen natuurlijk niet ontbreken. Kortom, een tweede knaller van formaat dat het Rijvers publiek deed feesten.

Mocht je jaargang 2019 van het Rijvers Festival gemist hebben, dan is het zeker iets om op het zomerlijstje van 2020 te zetten.

Getekend: Sofie Paternoster

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over