Fritz Van den Heuvel is een fijnzinnige en veelzijdige humorist. Schrijvend en tekenend, pratend en zingend heeft hij zich een weg gebaand door de Vlaamse klei en een unieke plaats verworven op zijn eigen heuvel. Scherpe satire maar ook bitterzoete humor, tijdloos én actueel -Fritz is niet voor één gat te vangen.

Wie hem nog nooit gehoord heeft, kan het gat in zijn cultuur nu opvullen met de CD Hits en bits. Aanstekelijke radioliedjes, afgewisseld met dampend standupmateriaal , als surplus enkele liedjes met een heus strijkkwartet, en de kers op de taart: een cover van de legendarische Boris Vian.

De humor van Fritz is nooit gratuit, gaat altijd ergens over: van de satirische Reyerscomplex-liedjes zoals het Benefiet-lied voor Prins Filip, tot meer persoonlijke en tijdloze nummers zoals Allemaal Dood en Brief voor Sinterklaas, ze laten niemand onberoerd. Mogen we u ook wijzen op Stem voor mij, een lied dat in deze tijden van holle verkiezingsslogans voor een aangename tegenwind zorgt.

Hits en Bits bevat naast het rake standupmateriaal ook enkele potentiële hits: het uiterst dansbare Allemaal Dood, het swingende Atoombomwals en het bijzonder actuele Stem voor mij. Maar als u voor het vrouwvriendelijke Zoals je bent kiest, of het bijtende Brief voor Sinterklaas, zullen we u niet tegenhouden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: