Volgende week gaat op het domein van Kasteel de Merode voor de tweede keer een musical in première. Twee jaar geleden bracht Historalia reeds "Marie-Antoinette" en dit jaar is "Albert 1" aan de beurt. Het gaat om het levensverhaal van Koning Albert 1 tijdens de Grote Oorlog. De locatie is wat het zo uniek maakt. Het podium is opgesteld tegen het kasteel op het water. Een uiterst charmante locatie die het decor wordt van een heus muziekspektakel. Om alles compleet te maken, begint het spektakel pas als het donker is zodat lichteffecten en de sfeer ten volle tot uiting komen.

Ook voor deze musical kunnen ze rekenen op een topcast. Lucas van den Eynde neemt de titelrol van Albert 1 op zich. Hij mag in tweestrijd leven voor de twee vrouwen in zijn leven Sasha Rosen (als Koningin Elisabeth) en Barbara Dex (als Barones Alice de Bruart). Ann van Opstal, Ianthe Tavernier en Lotte Stevens spelen de andere belangrijke vrouwelijke rollen. Michiel de Meyer, Steve Beirnaert en Tim Saey vertolken de mannelijke. Luc Stevens neemt de regie voor zijn rekening terwijl Sam Gevers de muziek mocht componeren. Last but not least is Simon de Merode, hij is de Executive Producer van het hele gebeuren.

Gisteren mochten wij alvast eens een voorproefje gaan nemen van wat alvast een prachtig spektakel lijkt te worden. Wij kijken er alvast naar uit! Ben je ook al een beetje benieuwd? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum!

Wie de musical wil gaan bewonderen kan dit vanaf 12 augustus tot 31 augustus. Snel zijn is wel de boodschap want de shows zijn al bijna volledig uitverkocht! Tickets en info kan je vinden op: http://www.historalia.be/spektakels/albert1/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: