Is er een individuele, autonome wil waarmee de mens zijn eigen richting bepaalt of worden de daden van een mens bepaalt door complexe causale interacties en omstandigheden waarop hij weinig invloed kan uitoefenen? De laatste single voor de release van het debuut album van His Trust Fund (op 29 jan.) woelt deze thematiek door middel van het verhaal van een affaire om. The Road is een weemoedige song die sporen na laat, verstilt, openrijt en uitspreidt.

Wat is het leven waard als het slechts een weg is die afgelegd moet worden, zonder dat je al teveel inbreng hebt in het verloop ervan? En kan deze levenshouding ook loutering brengen?

Die koude, gedissocieerde najaging van een diepe wijsheid ontvouwt in een meeslepend klankenweb: trage, melancholische drums, een subtiele gitaartokkels, in slap-back reverb gedrenkte elektrische gitaar, een refrein dat ijl en weids open plooit, een lage bariton die het verhaal vertelt. Dit alles in de handen van Koen Gisen en de warmte en puurheid die van zijn opnames uitgaat. The Road wasemt in de zuivere berglucht, al is het dan balancerend boven de afgrond.

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over