Het Engelse High Vis is zowat één van de populairste postpunk/hardcore rockbands van het moment. Op zondag 15 oktober komen ze met hun wilde, energieke, voeten vooruit livereputatie naar Ancienne Belgique in Brussel. De ticketverkoop start vrijdag 26 mei om 11u via livenation.be en abconcerts.be.

Het Londense High Vis heeft zijn roots in andere UK hardcore bands, maar leverde met hun debuut ‘No Sense No Feeling’ (2019) een plaat af die veel breder ging dan elk ander genre of muziek scene. De intensiteit en passie van hardcore wakkerden het vuur aan, maar het waren de intense op postpunk geïnspireerde texturen, moods en teksten over het leven van de arbeidersklasse die hun sound een zekere sonische avontuurlijkheid gaven die High Vis meteen op de kaart zetten.

Op de tweede plaat ‘Blending’, gereleaset in 2022 op het DAIS-label, gaat High Vis op dat elan verder. Een plaat vol anthems die recht uit het hardcore en postpunk hart komen van frontman Graham Sayle, bassist Rob Moss, drummer Edward “Ski” Harper en gitaristen Martin MacNamara and Rob Hammeren. Soms loerend naar de postpunk van Joy Division en Gang of Four, dan weer met een flarde early 90’s aanstekelijkheid van Stone Roses en Charlatans.

Na een uitverkochte clubshow in Cactus Muziekcentrum afgelopen februari en een bezoek aan Pukkelpop in het vooruitzicht deze zomer, is High Vis dit najaar opnieuw in een zaal te bewonderen. Tickets voor het concert in de AB zijn beschikbaar vanaf vrijdag 26 mei om 11u en kosten €26 (incl. servicekosten en mobiliteitsbijdrage).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over