Begin deze maand kondigde Xander De Rycke 'Houdt het voor bekeken: Covid-19' aan. Een special van zijn jaarlijkse conference over film en TV in Vlaanderen, over alles wat we tijdens de coronaperiode te zien kregen op het grote en kleine scherm. De gekende HHVB-formule werd speciaal voor Streamz omgevormd tot een dynamisch tv-format en is vanaf vandaag exclusief te zien op de streamingdienst.

HHVB Covid-19
In 'HHVB: Covid-19' overschouwt De Rycke het voorbije televisieseizoen in drie fases. In de 'duidingsfase' waren virologen, epidemiologen en immunologen niet van het kleine scherm weg te slaan. Toen kwam de ‘comfort-food-fase', met programma’s als Da’s Liefde!, De Positivo’s en De Verhulstjes. In het najaar volgde de creatieve 'bananenbroodfase’ waarin televisiemakers met nieuwe formats zoals Leef!, vloggende BV's en een verscheidenheid aan nieuwe zenders kwamen aanzetten. En we kregen de Vlaamse streamingdienst Streamz die, ondanks deze samenwerking, zelf allerminst gespaard wordt van een roast door De Rycke

Podcast 'Ben je nog aan het kijken?'
De Rycke heeft er bovendien zelf een creatieve fase opzitten. Begin maart ging hij van start met ‘Ben je nog aan het kijken?’. In deze nieuwe podcast praat hij elke week met een gast over diens favoriete televisieprogramma.

Afgelopen woensdag verscheen het eerste deel van de seizoensfinale, met als internationale gast Leo Birenberg, componist van o.a. Jurassic Park: Camp Cretaceous en de Netlix-reeks Cobra Kai. In deel twee heeft Xander Ken Levine, schrijver en producer van o.a. Cheers, The Simpsons en Frasier, te gast. De laatste aflevering is vanaf aanstaande woensdag te beluisteren.

De ‘HHVB Covid-19’ special is vanaf vandaag exclusief te bekijken op Streamz.
Ook De Ryckes vorige vier 'HHVB' specials, zijn stand-up show 'Quarter-life Crisis' en de talkshow 'Vanavond Live' zijn te bekijken op Streamz.
Het eerste seizoen van ‘Ben je nog aan het kijken?’ is te beluisteren via de reguliere podcast-kanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: