Goele Bormans
Première Het Vonnis

Donderdagavond stond de rode loper in Metropolis roodgloeiend met het grote aantal BV’s dat kwam opdagen voor de première van de nieuwe film van Jan Verheyen. Jan Verheyen pakte uit met zijn nieuwe film “Het vonnis”, dat bovendien in een genre valt dat uniek is in België, een rechtbankthriller. De film beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival in Montreal, en viel er al onmiddellijk in de prijzen in de categorie “beste regie”.

Bijna de volledige cast was aanwezig op de rode loper. Aanwezige acteurs van de film waren;  Koen de Bouw (hoofdrol Luc Segers) Jappe Claes (de procureur), Jo de Meyere (goede vriend van Luc Segers), Chris Lomme (goede vriendin van Luc Segers), Hendrik Aerts (de dader) en Wouter Hendrickx (politie inspecteur). Het opvallendste sterretje dat ook alvast de ster in kinepolis mocht onthullen was Nell Catrysse. Zij mocht eerder al de rol van het zieke meisje in The Broken Circle Breakdown op haar nemen.

“Het vonnis” was voor Jan Verheyen alvast geen evidente film om te maken. De filmregisseur tekende namelijk niet alleen voor de regie, maar schreef ook zelf het verhaal. Een verhaal dat trouwens niemand onberoerd laat. Het falende Belgische gerecht is géén nieuws meer in België. “De procedurefouten” verwoesten meer dan ééns levens en ondanks dat de film fictie is, laait de publieke discussie over dit onderwerp weer helemaal op.

Het verhaal

De hoofdrol was weggelegd voor Koen de Bouw die op een prachtige manier de rol speelde van Luc Segers. De man die de ergste nachtmerrie van iedereen meemaakte. Een man die alles had, het perfecte gezin, een prachtige carrière, kortom een man die gelukkig was, die alles verloor op één fatale nacht. Als hij weken later ontwaakt hoort hij wat er allemaal gebeurd is. Hij weet de moordenaar aan te duiden, maar door een procedurefout wordt deze vrij gesproken. Zijn nachtmerrie wordt erger en langzaam verliest hij zichzelf en neemt hij het recht in eigen handen.

Luc Segers vermoordde de man die hetzelfde deed bij zijn vrouw. Bij zijn proces wilt hij de slechte werking van het Belgisch rechtssysteem ineens blootleggen en besluit zelf voor een assisenjury te verschijnen. Een groot deel van de film speelt zich af tijdens het proces. Het is een gevecht tussen de advocaten, maar wordt hij uiteindelijk vrijgesproken? Of krijgt hij levenslang?

Wie daar het antwoord op wilt weten moet zeker gaan kijken! De film speelt vanaf 9 oktober in alle bioscopen.

Na de film hoorden we op de receptie uitsluitend positieve meningen met als rode draad “Een echte aanrader”. Iets wat wij na het bekijken van de film alleen maar kunnen beamen. Wij kijken uit naar de volgende kaskraker van Jan Verheyen!

Neem alvast een kijkje op:  http://www.hetvonnis-film.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: