WIJ ZIJN DE RING!

De 30ste verjaardag van de iconische festival zal doorgaan van 5 tot 7 juni 2015 op het Mendig vliegveld - de nieuwe locatie van "Rock am Ring"!

"Wir sind der Ring (Wij zijn de Ring)" scandeerden 85.000 fans samen met Marek Lieberberg toen ze ‘vaarwel’zeiden aan de Nürburgring. Slechts 30 km van de oude locatie, zullen de makers en artistieke producenten van het iconische festival nu een nieuw hoofdstuk van hun festival geschiedenis beginnen. Mendig vliegveld in de Vulkaneifel zal de nieuwe thuis van "Rock am Ring" worden. En dit is waar "Rock am Ring" haar 30e verjaardag zal vieren op het eerste weekend van juni 2015. De enorme groene vlakte, in het midden van een vulkanisch landschap, is zeer geschikt voor een aantal open-air en tent podia evenals meer dan 85.000 festival fans. Daarnaast zullen alle bezoekers er kunnen kamperen op het bijna vlakke terrein, een nieuwigheid in de geschiedenis van de grote Duitse festivals.

Een van de doorslaggevende factoren voor Mendig was dat alle eisen en goedkeuringen voor het festival op tijd kunnen worden gewaarborgd. "Het was het unieke karakter van het festivalterrein en het enthousiasme, de inzet en deskundigheid van de verantwoordelijke partijen die de weegschaal in het voordeel van Mendig hebben doen doorslaan", aldus Marek Lieberberg.

Mendig ligt in het oosten van de Eifel, een landschap gevormd door vulkanen, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de federale snelweg 61 en federale snelweg 256 en 262, maar ook met de trein. Tot 2007 was Mendig vliegveld een opleidingscentrum voor de Duitse luchtmacht en werd toen omgezet in een civiele ruimte. De bijna 190 hectare grote oppervlakte bestaat voornamelijk uit open grasvelden, die ideaal festivalterrein bieden, terwijl de podia op een stevige ondergrond kunnen worden gebouwd.

Naar het oordeel van de organisator, biedt de site de mogelijkheid om een festival van de toekomst te realiseren: ruim open-air terrein met uitstekende verbindingen, probleemloos parkeren en kamperen in de onmiddellijke nabijheid van het festivalterrein, korte loopafstanden tussen de podia en voldoende ruimte om te relaxen en te ontspannen - dat zijn de voordelen van "Rock am Ring" in Mendig.

"Vrij van beperkingen met betrekking tot de ruimte en de topografie, zullen we nu in staat zijn om de fans een nog beter festival te geven", zeggen Marek en Andre Lieberberg in hun verklaring. "Rock am Ring" in Mendig is een grote sprong voorwaarts naar nieuwe dimensies, zowel met betrekking tot wat kan worden aangeboden als hoe het festival kan worden georkestreerd. Zodra de "Rock am Ring" fans zijn aangekomen bij het vliegveld van Mendig, zullen er geen lange wandelingen of zelfs shuttles nodig zijn, omdat de camping een centraal deel van het festivalterrein zal zijn.

"Rock am Ring" op Mendig vliegveld en zijn festival broertje "Rock im Park" in Neurenberg vinden plaats van 05-07 juni 2015. Kaartverkoop zal starten in oktober. Headliners en andere bands zullen ook bekend worden gemaakt op hetzelfde moment.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Am Ring 2015
Datum: 
5-7 juni 2015
Locatie: 
Mendig Luchthaven
Meer informatie
Meer over