VZW tegendraads plant een zomer vol muziek, theater, eten, drinken en - als het even mag - feest.

Door de alom gekende omstandigheden heeft de organisatie haar jaarlijks festival Contrair Open Air opnieuw een jaartje moeten uitstellen. De knaldrang was echter te groot om opnieuw een volledige zomer lang vanaf de zijlijn toe te kijken. Er werd dan ook gezocht naar een Corona-proof alternatief, en dat werd gevonden met Het Veld.

HET VELD wordt een culturele ontmoetingsplaats in het midden van het maïsveld gelegen tussen de Autolei en de E313 te Wommelgem, grenzend aan het domein van evenementlocatie Les Jardins. Aankomende zomermaanden zal deze locatie ingericht worden als een open en multi-functionele plek waar onder andere concerten, theater, kindervoorstellingen, cabaret en feesten mogelijk zullen zijn.

Het project wordt geleid door ervaren eventorganisatoren Yves Massignani en Thomas Van Praag. Yves (ook gekend als dj Hush Hefner) en Thomas organiseren al meer dan 20 jaar professioneel evenementen en hun laatste telg heet Contrair. Dit concept begon als een culturele indoor pop-up en reist nu heel het land af voor de organisatie van concerten, clubavonden en festivals.

Koken op open vuur met ZOUTEROVER

Naast cultureel vertier laaft Het Veld de dorstigen en stilt het hongerige magen. De organisatie slaat de handen in elkaar met Les Jardins en Zouterover voor de uitbating van een foodbar in een unieke setting aan een vijver, met zicht op Het Veld. Van woensdag tot en met zondag is Het Veld de uitgelezen plek voor een lekkere cocktail, een frisse pint en vooral een heerlijke maaltijd. Nick en Kevin van Zouterover wonnen het eerste seizoen van Grillmasters, het BBQ-programma op Vier gejureerd door Seppe Nobels en Peter De Clerq. Zij serveren unieke gerechten bereid op een open vuur in Het Veld. Ze besteden veel aandacht voor duurzaamheid en streekgebonden producten, wie weet zelfs uit eigen veld. De jongsten kunnen trouwens voor en na hun maaltijd heerlijk ravotten in het maïsveld waar speeltuigen en een doolhof zullen worden bouwen.

Programmatie

HET VELD wordt een ontmoetings – en kruisbestuivingsplek van alle stromingen binnen de cultuur. “Die rode draad die doorheen onze programmatie loopt is laagdrempelig, inclusief en toegankelijk. We willen nieuwsgierigen ongeacht hun leeftijd en afkomst laten ontdekken zonder te choqueren of te vervelen. Geen elitaire prietpraat of extreme nicheconcerten – Het Veld is er voor iedereen”, aldus Massignani. “We hebben al enkele nationale en internationale kleppers van artiesten kunnen bevestigen, maar communiceren hier pas later over.” Feesten zijn -zodra het mag- hier vast en zeker ook niet te missen en uiteraard neemt Contrair wekelijks een event voor haar rekening.

COVID - 19

De organisatie hoopt op een (corona-) vrije zomer, maar is niet blind voor de huidige cijfers en het vaccinatieschema dat al bewezen heeft niet waterdicht te zijn. “We openen onze foodbar - die volledig outdoor is, maar wel volledig beschut - op woensdag 12 mei conform de geldende richtlijnen voor de Horeca”. De opening van de arena, waar de culturele evenementen zullen worden georganiseerd, is gepland op donderdag 1 juli. “We gaan ervan uit dat we tegen dan minstens 400 mensen in bubbels mogen ontvangen voor een concert of een theatervoorstelling, net zoals we dat deden tijdens Contrair in Concert vorige zomer. We hebben ervaring met het organiseren van Corona-proof evenementen en zijn helemaal klaar om dit een hele zomer lang opnieuw te doen. Stiekem hopen we toch dat naarmate de zomer vordert we mensen zonder social distancing kunnen laten genieten van muziek, dans, en vooral: FEEST.”

Praktisch:
Het Veld
Autolei 191
2160 Wommelgem

Openingsdagen Foodbar - vanaf woensdag 12 mei 2021
Woe - Do: 16u - 23u30
Vrij: 16u-01u30
Zat: 14u-01u30
Zon: 14u-22u

Arena in Het Veld - vanaf donderdag 1 juli
Programma wordt begin juni aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over