Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het Theater- en Dansprogramma bekendgemaakt. In theatertent Juliet staan de beste binnen- en buitenlandse Theater- en Dansgezelschappen. Ben op tijd want de 1.250 stoelen zijn vaak snel vergeven! Bekijk hier alvast de trailer voor een impressie van de gezelschappen die naar Lowlands komen.

Het Nationale Ballet – New Moves
Het fenomenale dansgezelschap laat hun jonge talenten zelf choreografieën ontwikkelen. Een bloedspannende buitenkans om de dansmeesters van de toekomst te zien.

Hofesh Shechter Company – Clowns
Pikzwart sprookje van de bejubelde Brits-Israëlische choreograaf over een troep anarchistische pipo’s, die elkaar met satanisch genoegen naar het leven staan.

Naomi Velissariou – Permanent Destruction (The SK Concert)
Adembenemend energieconcert met pompende beats, verblindende visuals en compromisloze teksten.

ISH – Funk it UP!
Dit danscollectief verbindt door culturen en stijlen tegen elkaar aan te wrijven tot de vonken ervan afspatten. Een funky rit in de soultrein dwars door de jaren zestig en zeventig.

Nineties Productions – Noir
Dit nomadische theatercollectief bereidt je voor op de onvermijdelijke digitale verdommenis. Geen zorg: in de futuristische club Noir ben je veilig. Toch?

Panama Pictures – Go North
Hallucinerende circustrip van dans, acrobatiek en livemuziek over vijf mannen en een walvis op een onbestemde plek ergens in het hoge noorden.

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers – Geluk
Muziektheatershow over de obsessie om geluk te vinden en vast te houden, aangejaagd door heppie-de-peppie lifestyle-goeroes en influencers. Like!

IVGI&GREBEN – We Are In Trouble
Magnifieke dansvoorstelling van een prijswinnend balletduo over vluchten, afscheid nemen, verlies, hoop en verlangen.

Bouillabaisse – Female Rappers
Een fonkelende mix van urban, opera en gospel met livemuziek en dans over een populaire urbanartiest, die het wereldleiderschap in de schoot geworpen krijgt.

De Theatertroep – Vaudeville: van die dingen
Absurdistische ode aan de falende mens, waarbij alle theaterwetten aan tien paar laarzen gelapt. Bonus: nu met nog meer dieren.

Sinem Kavus – I USED TO BE SNOW WHITE - THE (WORLD)TOUR
Deze watervlugge one-woman-/two-boybunnyshow maakt ze korte metten met Disneys sprookjeswereld, het verknipte schoonheidsideaal en de gepornoficeerde Tinderwereld.

Benieuwd naar deze theater- en dansgroepen? Bekijk hier de trailer.

Eerder werd bekendgemaakt dat Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, James Bay, Bonobo, Dropkick Murphys, Gavin James, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard Wizard, Nile Rodgers & CHIC, Patti Smith, Rag'n'Bone Man, Richie Hawtin CLOSE, Spinvis, De Staat, Stormzy, The Tallis Scholars, Tom Odell en vele andere acts naar Lowlands komen. Via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren.

Het volledige programma tot nu toe is te vinden op www.lowlands.nl. Binnenkort volgen meer bevestigingen, waaronder muziek, literatuur en film.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over