In de derde aflevering van de nieuwe quiz Het Spiegelpaleis onderzoeken Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn hoe vertrouwd hun kandidaten zijn met de Vlaamse film en televisie. De expert van de dag is Erik Van Looy en de quizzers in het Vlaams Parlement zijn deze keer verdeeld in de categorieën filmbezoekers, TV-kijkers, dansers, cafégangers, boekenlezers en gezelschapsspelers. Donderdag 3 januari om 21.30 u.

Het spiegelpaleis is een gloednieuwe quiz op Eén, gepresenteerd door Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn. De plaats van afspraak is het Vlaams Parlement, waar Bruno en Sam samen met 106 kandidaten uit heel Vlaanderen op zoek gaan naar de ware aard van de Vlaming. Zo houdt Het spiegelpaleis de kijkers een spiegel voor van zichzelf. Elke aflevering focust op een ander thema.

De quizzers in het Vlaams Parlement zijn telkens onderverdeeld in zes categorieën. Uit elke groep kandidaten worden elke dag de zes beste quizzers naar voor geroepen. In vier rondes met meerkeuzevragen en een finale plaatst één van die zes zich rechtstreeks voor de finaleweek. De andere vijf blijven in de quiz strijden voor één van de felbegeerde plaatsen in de finaleweek. Daarin zullen de besten het tegen elkaar opnemen tot er een ultieme winnaar wordt bekroond.

Het spiegelpaleis: van maandag tot en met donderdag om 21.30 u. vanaf 1 januari op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: