De organisatoren blikken nu al meer dan tevreden terug op de 9de editie van Het Schlagerfestival, dat dit en het voorbije weekend plaats vond in de Ethias Arena in Hasselt. De verjongingskuur die het festival heeft ondergaan – zowel visueel als inhoudelijk – heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen en resulteerde alweer in een groeiende publieke interesse. Ook volgend jaar zal er op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart geschlagerd worden in Hasselt en dit voor de 10de maal. Het Schlagerfestival 2015 wordt dus een verjaardagseditie en met de aankondiging van Laura Lynn, Matthias Lens en De Romeo’s wordt het feest nu al ingezet! 

Alleen maar glunderende en blije gezichten waren er te zien op Het Schlagerfestival 2014. Verspreid over de twee weekends waren ze  met meer dan 50.000, de liefhebbers van de schlagermuziek, en wat opviel was de verjonging en verbreding, zowel op het podium maar zeker ook bij het publiek. “We hebben tijdens de 9de editie van Het Schlagerfestival gemerkt dat het ‘gaan schlageren’ uitgegroeid is tot een groepsgebeuren waar mensen van alle leeftijden en diverse sociale achtergrond elkaar weten te vinden. Sinds we muzikaal wat zijn gaan verbreden – maar zonder afbreuk te willen doen aan het vertrouwde concept – vinden zowel het publiek als de artiesten elkaar nog beter en is de feestvreugde en het plezier alleen maar toegenomen. De doortocht van rocker Peter Koelewijn, maar ook van K3, zijn op enthousiasme onthaald, net als de live band, de majorettes, de fanfare en het showballet die op veel waardering mochten rekenen,” klinkt het bij Medialaan en PSE, die samen instaan voor de organisatie.

Nu de tussenbalans opgemaakt is van deze editie wordt er meteen al vooruitgekeken naar 2015. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015 zal Het Schlagerfestival z’n 10de verjaardag vieren. Nu al staat vast dat het een immens volksfeest gaat worden en dat alle mogelijke registers worden opengetrokken. “We gaan het eerste Schlagerfestival decennium vieren met alle mogelijke toeters en bellen. Visueel wordt dit een bijzondere show en muzikaal zullen we ook nu weer gaan voor de grootste artiesten,” laat de organisatie zich nu al ontvallen.

Met de aankondiging van Laura Lynn wordt er al een eerste grote naam gelost van de nieuwe affiche. Niet alleen Het Schlagerfestival heeft in 2015 wat te vieren, ook Laura Lynn mag een taart uitblazen met tien kaarsjes. Mede dankzij het succes van haar klassieker “Je Hebt Me 1000 Maal Belogen” ging Het Schlagerfestival van start. Net als het festival is de schlagerkoningin muzikaal ook geëvolueerd en zingt ze vandaag haar grootste schlagerhits in combinatie met frisse, Nederlandstalige popsongs die een hoog meezinggehalte hebben.

Omdat Het Schlagerfestival blijft investeren in nieuw talent van eigen bodem werd Matthias Lens uitgenodigd. Matthias debuteerde met The Sunsets vele jaren geleden op het festival. Na een succesvolle carrière bij het duo, besloot Matthias om solo te gaan als zanger/accordeonist. De release van zijn titelloos debuutalbum werd meteen een schot in de roos. Met hits als ‘Pretty Belinda’, ‘Mademoiselle Ninette’ en ‘De kusjesdans’ (met zijn levenspartner Laura Lynn goed voor een nummer één hit) staat Matthias er helemaal en zal hij in 2015 absoluut bevestigen wanneer hij een nieuw album uitbrengt.

En tot slot mogen we vandaag ook al bevestigen dat De Romeo’s opnieuw van de partij zullen zijn op Het Schlagerfestival 2015. Het is algemeen geweten dat Chris, Davy en Gunther feestbeesten zijn en dat ze telkens weer – haast moeiteloos – het publiek naar hun hand zetten en inpakken. Net als de voorbije jaren zullen ze het schlagerpubliek trakteren op hun vertrouwde succesrecept, maar hebben ze nu al aangegeven dat er nieuwe ingrediënten en extra’s aan worden toegevoegd.

Reserveren met vroegboekkorting

Tickets voor Het Schlagerfestival 2015 kan je alvast reserveren via www.hetschlagerfestival.be. Afgaand op het succes van de voorbije editie, is het misschien verstandig om toch tijdig je kaartjes te reserveren. Wie bovendien voor 30 april reserveert, geniet nog eens van een extra vroegboekkorting. Ook voor groepsreservaties zijn er interessante voorwaarden. In de loop van de komende maanden zullen de organisatoren nog meer artiesten bekend maken.

Het Schlagerfestival 2015, Ethias Arena Hasselt, volgend jaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart om 20.30 uur en op zondag 30 maart om 15.00 uur. Kaarten: € 37,50 en € 41,50 (geen extra kosten), ook voor ambianceplaatsen op het middenplein (vroegboekkorting: € 35,50 en € 39,50 tot 30 april 2014). Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5,00 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7,00 korting per kaart. Kortingen zijn niet cumuleerbaar. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), met groepskorting via 070/223.193 (max. € 0,30/min.). Online via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het Schlagerfestival 2015
Datum: 
Zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over