Wierd Duk, Kajsa Ollongren, Lilian Marijnissen, Halil Karaaslan, Milou Deelen en Ferry Zandvliet

Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Samen met Campagnebureau BKB wordt het LLowgendaprogramma georganiseerd waarin verschillende maatschappelijke en politieke thema's worden aangesneden.

Zaterdag- en zondagochtend geven ervaringsdeskundigen uit de politiek, wetenschap, kunst, media en sport in X-Ray korte speeches van tien minuten, die het laten bliksemen in je hoofd. Onze LLowgenda is onversneden inspiratie, power en passie, rechtstreeks van de bron: jonge honden, oude helden, doordenkers en hemelbestormers.

LLowgenda zaterdag
Op zaterdag houdt SP-leider Lilian Marijnissen een persoonlijk pleidooi voor het veroveren van de toekomst en de noodzaak van verandering. Daar kan Milou Deelen inkomen. Ze ging vorig jaar viral met een filmpje over slutshaming en strijdt met open vizier voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Yes we can, zegt ook Roxanne 'Rocky' Hehakaija: deze voormalige voetbalinternational zag haar leven instorten na een ernstige knieblessure, maar empowert nu jongeren in binnen- en buitenland met de kracht van straatvoetbal.

Journalist en programmamaker Sinan Can weet nog wel een paar kandidaten. Voor zijn documentaire In het spoor van IS reisde hij door Irak en Syrië, in de hoop de opkomst en ondergang van de Islamitische Staat te verklaren. Een verhaal dat door merg en been gaat, zeker als je dat afzet tegen de verschrikkelijke ervaring van Ferry Zandvliet. Hij overleefde IS’ bloedige aanslag op de Bataclan in Parijs. Door zijn tweede kans werd hij juist minder bang en boos. En Jef Andrea? Die pakt weer op een hele andere manier de koe bij de hoorns. Als Uncle Jefferson waagt hij zich aan de mafste stunts; van schansspringen met minibikes tot butt-darten met injectienaalden.

LLowgenda zondag
Op zondag vertelt theaterregisseur/componist Bert Barten hoe hij bomen letterlijk een stem geeft door hun geluid om te zetten naar muziek. En wat doen al die kleerkasten in zwarte pakken ineens op Cape Lowlands? Ah: vicepremier Kajsa Ollongren houdt een pleidooi voor aandacht en onderhoud van rechten als vrijheid, democratie en persvrijheid. Kom er maar in, Wierd Duk. Deze Telegraaf-journalist ziet dat er een cultuuroorlog woedt tussen politiek-correct links en nieuw-rechts en dropt zijn vredesvoorstellen in het hol van de leeuw.

Halil Karaaslan vertegenwoordigt zo’n driehonderd moskeeën en is de officiële gesprekspartner van de overheid. Zijn advies? De islam past juist heel goed in Nederland. Net als Iris van Lunenburg, die als Haïtiaanse baby door een wit gezin uit Emmen werd geadopteerd. Voor haar programma Iris onderzoekt brengt ze in kaart hoe Nederlanders omgaan met gemengde relaties. Spoiler: kan beter. Ook Ellen Laan ziet ruimte voor verbetering. Als de godmother van de seksuologie in Nederland doet ze onderzoek naar ongelijkheid op het gebied van seksueel genot tussen mannen en vrouwen. Hoe dichten we de orgasmekloof? Typisch LLowgenda: praatjes vullen wel degelijk gaatjes.

Eerder werd bekendgemaakt dat Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, James Bay, Bonobo, Dropkick Murphys, Gavin James, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard Wizard, Nile Rodgers & CHIC, Patti Smith, Rag'n'Bone Man, Richie Hawtin CLOSE, Spinvis, De Staat, Stormzy, The Tallis Scholars, Tom Odell en vele andere acts naar Lowlands komen. Via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren.

Het volledige programma tot nu toe is te vinden op www.lowlands.nl. Binnenkort volgen meer bevestigingen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands
Datum: 
17 + 18 + 19 augustus 2018
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over