Udo doorkruist tijdens de zomermaanden Vlaanderen en zal op de festivalpodia helemaal live zijn grootste hits én gloednieuw werk brengen. Op de playlist van de zomerconcerten is ‘Broken Smile’, de gevoelige song die hij enkele weken geleden in duet uitbracht met Sil, alvast opgenomen. Maar de singer-songwriter zal ook zijn nieuwste single ‘Zomer in je Hart’ voorstellen.

Udo weet hoe hij zijn publiek moet bekoren. Ook met deze song is dit weer zeer duidelijk.

Udo : "De voorbije 3,5 jaar heb ik heel wat persoonlijke songs geschreven, die voor eeuwig en altijd in mijn privéschuif zullen blijven zitten. Muziek is voor mij een natuurlijke uitlaatklep en het lucht op om pijn en verdriet van me te kunnen afschrijven. Dergelijke songs zijn enerzijds te persoonlijk en anderzijds niet commercieel genoeg om uit te brengen. Zomer In Je Hart is echter de uitzondering op de regel. Het lied staat symbool voor het scharniermoment in mijn persoonlijke leven, waarin ik de hartenpijn van de voorbije jaren eindelijk achter me laat en mijn hart weer durf openstellen voor liefde en vertrouwen.

Qua stijl is dit nummer best te omschrijven als symfonische pop met een sterke scheut gospel erin. Samen met het staccato in de strofes en de krachtige lange noten in de refreinen zijn het de ingrediënten van een bombastische cocktail. Als zanger is deze zangstijl voor mij heel natuurlijk en als auteur-componist plaats ik Zomer In Je Hart op hetzelfde schavot als Voorbij, één van m'n vorige singles. De productie van vriend en producer Yannic Fonderie vind ik ronduit fantastisch. Hij ging aan de slag met al mijn melodieën en dikte ze nog verder aan tot een prachtig symfonisch geheel. Het middenstuk, dat symbool staat voor het overboord gooien van de lasten uit het verleden en het wagen van de leap of faith, klinkt dankzij de strijkerspartijen erg filmisch. Ik ben een bijzonder grote fan van symfonische filmmuziek die krachtige emoties oproept. Denk daarbij aan de muziek uit de Lord Of The Rings trilogie, waar strijkers en hoorns elkaar moeiteloos vinden. Voor mij moest de instrumental van Zomer In Je Hart recht uit een epische film komen en dat is naar mijn gevoel wonderwel gelukt. Alleen al daarvoor ben ik erg fier op het nummer en ben ik producer Yannic Fonderie enorm dankbaar voor al zijn inspanningen."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over