RORI zet haar veroveringstocht verder pophit 'Docteur'. De single kwam dit voorjaar uit en werd laaiend enthousiast onthaald door de verschillende streamingservices en radiostations in binnen- en buitenland. 'Docteur' werd het vierde meest gedraaide nummer in Wallonië en kreeg support op de Franse, Zwitserse en Canadese radio. Eind vorige maand was RORI zelfs te gast voor een primetime televisieshow op de Canadese televisie.

Het succes van 'Docteur' bereikte vorige week een hoogtepunt, met RORI's geweldige live performance op de Brusselse Grote Markt voor het Feest van de Waals-Brusselse Federatie en haar selectie voor het Europese showcasefestival Eurosonic Noorderslag.

RORI LIVE OP DE GROTE MARKT EN IN HET KONINKLIJK CIRCUS
Afgelopen vrijdag 23 september mocht RORI optreden op de Grote Markt in Brussel voor het 'Feest van de Federatie Wallonië-Brussel' aan de zijde van franstalige artiesten als Bigflo & Oli, Lous and The Yakuza, Zap Mama en Charles. Onder meer Angèle en Stromae stonden al op de vorige edities van dit nationale feest.

Deze zomer konden fans RORI onder andere al aan het werk zien op verschillende festivals, waaronder Feel Good Festival en Les Solidarités. Op 19 oktober staat RORI op het podium van het Koninklijk Circus. Het voorpogramma zal verzorgd worden door Ola.

RORI VEROVERT DE WERELD

'Docteur' werd intussen het vierde meest gespeelde nummer in Wallonië, ook in Zwitserland, Canada en Frankrijk kreeg ze support op radio. Door Franse media wordt de Belgische popartieste omschreven als een kruising tussen Olivia Rodrigo, GAYLE en Angèle; frisse pop met een hoekje aan en een innemende persoonlijkheid erachter. Dit enthousiasme werd ook gedeeld door de Canadezen; in Quebec haalde RORI de airplay Top 20 en deze zomer werd ze er ook uitgenodigd om de single live voor te stellen tijdens een liveshow van TV5 Monde.

Het succes van de Belgische popster beperkt zich echter niet tot Franslatig gebied. Momenteel telt 'Docteur' meer dan een miljoen streams op Spotify en afgelopen vrijdag werd de single nog toegevoegd aan de grootste Belgische Spotifyplaylist HotHitsBE. Ook de videoclip werd telt bijna 300.000 views. Daarnaast zal RORI ons land vertegenwoordigen op de volgende editie van het Europese showcase festival Eurosonic Noorderslag. ESNS 2023 vindt plaats in Groningen van 18 tot en met 21 januari 2023.

EEN EP IN HET VOORUITZICHT

De specialiteit van dokter RORI is de manier waarop ze over haar leven, gebreken en bekommernissen vertelt. Ze kiest in haar muziek altijd voor zelfrelativering en humor. Deze lichtheid spijpelt door in elk aspect van haar persona; zowel haar sound, als het artwork, haar socials en de video's die ze maakt zijn steeds een weerspiegeling van deze speelse ziel. Het is dan ook ongeduldig afwachten tot haar aankomende debuut-EP die we binnenkort kunnen verwachten.

"Het is ongelooflijk wat er met 'Docteur' aan het gebeuren is, ik ben super dankbaar en fier. Het was hard werken en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kan niet wachten op wat komt!" RORI

OVER RORI

RORI is een van de meest opwindende opkomende poptalenten van deze generatie. Nadat het noodlot in 2017 een pijnlijk einde maakte aan het steeds succesvollere project BEFFROI stortte de jonge Belgische artieste zich volledig op haar soloproject RORI.

Sinds 2020 experimenteerde ze met nummers als ‘Truth Hurts’, ‘The Same Way’, ‘Gotta Get Mine’ en 'C’est La Vie’. Ze leerde ze zichzelf zo beter kennen en uitdrukken; zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat ze liever in het Frans zingt en dat de dingen niet altijd ingewikkeld of serieus hoeven te zijn. Deze nieuwe RORI is niet bang meer om zichzelf bloot te geven of om in de schijnwerpers te staan. Ze wil taboes doorbreken en gebruikt haar muziek voor zelfreflectie en als therapie.

In april 2022 bracht de jonge artieste 'Docteur' uit, dat een eigen leven is beginnen leiden met radioplays in Frankrijk, Canada en Zwitserland en bijna 2 miljoen wereldwijde streams.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over