Na het verlossende nieuws van het laatste overlegcomité is de kogel definitief door de kerk en kunnen we met veel knaldrang bevestigen dat het Grote Bevrijdingsfeest doorgaat op 30 juli. Na veel maanden kommer en kwel zijn we er rotsvast van overtuigd dat het de zomer van ons leven wordt, de Summer of Love, de Roaring Twenties, maar zeker en vast de zomer van de Grote Bevrijding. Ons eerste opzet om het feest te laten doorgaan eind juni leek nipt iets te ambitieus, maar we zijn ontzettend blij dat er nu eindelijk perspectief geboden wordt.

Vrijdag 30 juli wordt de allereerste dag in ons land waarop we opnieuw zorgeloos met duizenden mensen tegelijk zonder mondmasker en zonder social distancing zullen kunnen feesten, dansen en knuffelen met elkaar. Op die datum zal ook iedereen de kans gekregen hebben om zich te vaccineren en zullen de infectiecijfers naar alle waarschijnlijkheid op een extreem laag pitje staan.

Dit perspectief zou een duw in de rug moeten zijn om iedereen nog een allerlaatste keer te overtuigen om zich aan de maatregelen van de laatste rechte lijn te houden, op de tanden te bijten om dan binnenkort volledig uit de bol te gaan.

Tickets?

De eerste 4.000 tickets waren bij lancering van het evenement quasi onmiddellijk uitverkocht. Vanaf woensdag 12/05 om 20u gaan de allerlaatste 1.000 tickets in de uitverkoop. Strooit corona alsnog roet in het eten dan zullen alle tickethouders hun geld teruggestort krijgen.

Leuk weetje:

30 juli is toevallig ook de verjaardagsdatum van de initiatiefnemer Tom Van Damme, jawel 'zoon van' waarmee TAGMAG dit feest organiseert.

Alle informatie over Het Grote Bevrijdingsfeest van Route du Soleil en TAGMAG kan je vinden op routedusoleil.org/bevrijdingsfeest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: