Goed nieuws verspreidt zich duidelijk als een lopend vuur. De voorstellingen van “Het gezin Van Paemel”, met Jo De Meyere in de hoofdrol als boer Van Paemel, zijn zo goed als uitverkocht. Organisator De Kwelm vzw, het productiehuis voor professionele voorstellingen in de Oost-Vlaamse spreektaal, besliste in overleg met het CC Leietheater om extra voorstellingen in te plannen.

Tegelijk wordt het online ticketplatform van CC Leietheater opgestart.

’t Spel es nui zeker espe*!

Het stuk, de auteur en de acteurs

Een bewerking van het toneelstuk “Het gezin Van Paemel” wordt de opener van het gloednieuwe CC Leietheater in Deinze vanaf 5 september 2019. Met het stuk – geschreven door Cyriel Buysse, geboren in Nevele – wil de stad Deinze het Leietheater onmiddellijk sterk op de culturele kaart zetten en een link maken naar de recente fusie met Nevele.

In het bekende stuk van Cyriel Buysse – waarin boer Van Paemel met zijn gezin op de hoeve van baron De Wilde woont en werkt – speelt Jo De Meyere samen met getalenteerde liefhebber-acteurs uit de regio; Hans Van Cauwenberghe regisseert. Het wordt een sublieme beleving!

Extra voorstellingen wegens groot succes

Meer dan 6.400 tickets zijn nu al de deur uit, verspreid over de 15 reeds geplande voorstellingen op vrijdag, zaterdag en zondag in september en het eerste weekend van oktober 2019. Daarom besliste de organisatie om op 3 donderdagen: 5 september (avant-première), 12 september en 26 september 2019, extra avondvoorstellingen in te lassen. De Kwelm vzw zet hiermee sterk in op een zo ruim mogelijk programma van deze bijzondere voorstelling en hoopt hiermee alle geïnteresseerden een plaatsje te zullen kunnen aanbieden. Cyriel Buysse moest het weten hoeveel eer hij de nieuwe cultuurtempel van Deinze aandoet!

Vanaf zaterdag 8 juni online een plaatsje reserveren en betalen

Vanaf zaterdag 8 juni om 9 uur wordt de ticketflow integraal geïnformatiseerd op dezelfde website via het ticketingsysteem van CC Leietheater. Dit betekent dat wie reserveert onmiddellijk zijn of haar plaatsen kan kiezen en online kan betalen.

Enkel de 3 donderdagen staan open voor reservatie. Voorlopig zijn de initiële 15 voorstellingen afgesloten; de eerstvolgende weken zullen de plaatsen voor deze voorstellingen chronologisch worden toegekend. Daarna komt er terug een beperkt aantal plaatsen vrij.

Meer informatie over de voorstellingen en reservaties: www.hetgezinvanpaemel.be.

*’t spel es espe: is de baseline van De Kwelm vzw. Wat zoveel wil zeggen als: alles is in orde, het is gelukt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over