De 23 voorstellingen van Het gezin Van Paemel zijn allen uitverkocht. 10.400 tickets zijn de deur uit, première 6 september 2019. De voorstellingen van “Het gezin Van Paemel”, met Jo De Meyere in de hoofdrol als boer Van Paemel, zijn uitverkocht. Organisator, De Kwelm is uitermate tevreden dat hun eerste project in het Oost-Vlaams dergelijke weerklank kent.

Tegelijk wordt het Leietheater dan ook sterk ingewijd. ’t Spel es nui zeker espe*!

Het stuk, de auteur en de acteurs

Een bewerking van het toneelstuk “Het gezin Van Paemel” wordt de opener van het gloednieuwe CC Leietheater in Deinze vanaf 5 september 2019. Met het stuk – geschreven door Cyriel Buysse, geboren in Nevele – wil de stad Deinze het Leietheater onmiddellijk sterk op de culturele kaart zetten en een link maken naar de recente fusie met Nevele.

In het bekende stuk van Cyriel Buysse – waarin boer Van Paemel met zijn gezin op de hoeve van baron De Wilde woont en werkt – speelt Jo De Meyere samen met getalenteerde liefhebber-acteurs uit de regio; Hans Van Cauwenberghe regisseert. Het wordt een sublieme beleving! Cyriel Buysse moest het weten hoeveel eer hij de nieuwe cultuurtempel van Deinze aandoet!

*’t spel es espe: is de baseline van De Kwelm vzw. Wat zoveel wil zeggen als: alles is in orde, het is gelukt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: