Een nieuwe locatie én vier nieuwe hosts die elk het Gala op hun eigen manier zullen kleuren : Het Gala van de Gouden Schoen tekent dit jaar voor een show boordevol afwisseling. Katja Retsin, Tom Coninx, Luk Alloo en Kürt Rogiers zijn klaar voor de voetbalhoogmis van het jaar.

De VTM-studio’s aan de Medialaan in Vilvoorde openen op woensdag 23 januari 2013 hun deuren voor alle grote namen uit de Belgische voetbalwereld. Die avond onthullen we wie de Gouden Schoen op zijn palmares mag schrijven. Er is ook een trofee weggelegd voor het ‘Doelpunt van het jaar’ en voor de ‘Voetbalvrouw van het jaar’. Bovendien wordt ook de Fairplay-trofee uitgereikt. De winnaar daarvan wordt gekozen door alle scheidsrechters uit Eerste Klasse.

Katja Retsin wordt de gastvrouw van deze voetbalavond. Zij zal de leading lady van de tv-show zijn en samen met haar drie mannelijke collega’s de kijkers trakteren op een avond boordevol afwisseling. “Het is heel leuk voor mij om nog eens live een grote show te mogen hosten. Ik ben zowat de lijm tussen mijn drie co-hosts. Ik kijk er alvast heel hard naar uit.”, aldus Katja.

Vanuit de VTM-sportdienst neemt Tom Coninx de honneurs waar als gastheer van de Gouden Schoen. Hij volgt het voetbal een heel seizoen lang van heel dichtbij : “Voor mij is dit gala toch wel een apotheose, dé manier bij uitstek om te ontdekken wie het voor voetbalkenners en voetbalfans verdient om met de Gouden Schoen naar huis te gaan.”

Luk Alloo, die ook voetbal ademt, gaat tijdens het Gala in een aparte studio op zoek naar markante gesprekken met de voetbalclubs. “Ik ga op zoek naar opmerkelijke gesprekspartners en waag me uiteraard aan de meer gedurfde voetbalvragen.”, belooft Luk.

Kürt Rogiers, die net de finale van Sterren Op De Dansvloer achter de kiezen heeft, gaat die avond op zoek naar leuk entertainment. Hij is de master of ceremony voor de ‘Gouden Cabrio’. De aanzet hiervoor wordt vanaf donderdag 17 januari 2013 bij Q-music gegeven. In de ochtendshow zoekt hij met z’n partner in crime, Sven Ornelis, luisteraars die een puik balletje kunnen trappen. De 10 luisteraars met de meest veelbelovende traptechniek worden op 23 januari 2013 uitgenodigd bij VTM om hun kunnen tentoon te spreiden. Wie een voetbal in de cabrio kan trappen, mag de wagen mee naar huis nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: