Op woensdag 16 juni komt het Iers/Franse The Celtic Social Club met een nieuwe, tweeledige single: met als side A "The Edge Of The World" en side B "For Real".

Tweeledige single als magisch recept
The Celtic Social Club; altijd op zoek naar de ideale formule om pop, rock, folk en traditionele muziek te verenigen. Ze lijken het magische recept te hebben gevonden in de tweeledige single. "The Edge Of The World" (side A) en "For Real" (side B) zijn de eerste twee nummers die ze uitbrengen van hun nieuwe album Dancing Or Dying, dat in oktober 2021 uitkomt. Beide nummers zijn dansbare pop-rock songs die een bak energie geven om de post-lockdown wereld het hoofd te bieden.

Side A
'The Edge Of The World' neemt je mee in vier minuten rauwe energie. Tussen de stevige gitaren door hoor je viool en doedelzak die samen voor een new-wave ritme zorgen. De boodschap die de band ermee wil uitdragen: "Het is het huidige moment dat telt! Vergeet het verleden en maak je geen zorgen over de toekomst, want er is geen weg meer terug!" . De band moedigt iedereen aan om "the edge of the world" niet te vrezen.

Side B
'For Real' kan worden gezien als een mix van Dexys Midnight Runners en The Beatles. De violen van de eerste, de zang en opzwepende melodieën van de tweede. De zeven Frans-Ieren beweren luid en duidelijk dat, wanneer de wereld weer in actie komt, ze klaar zullen zijn ... 'For Real'!

De digitale single komt uit op woensdag 16 juni via Gentlemen Recordings, en is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: