Wie komt er allemaal langs op Het festival op 17 maart in het CC Zwanenberg in Heist op den Berg? Bint, Axl Peleman & Dirk Blanchart.

Wie is Bint horen wij u luidop afvragen. Bint slaagde erin om met een akoestische gitaar indruk te maken op de finale van Humo’s Rock Rally 2004. De 27-jarige singer-songwriter Leen de Haes richte een volwaardige begeilidingsband op en zo onstond Bint. Ze spelen melancholische popsongs, waarvan de melodieën al snel blijven nazinderen.
Maar niet alleen Bint komen langs ook de allom bekende Axl Peleman. Axl stond onlangs nog mee in het sportpaleis omdat de bassist zijn duim geblesseerd had en niet kon spelen. Axl dacht van ik kan het ook en deed dit vlekkenloos.
Dirk Blanchart stond met Luna Twist mee aan de wieg van de Belgische pop. Solo verging het hem zo mogelijk nog beter met hits als ‘Fool yourself forever’ ‘I don’t mind’ en ‘No regrets …’ Ook als producer scheerde hij hoge toppen: we noemen alleen nog maar Elisa Waut’s hit ‘Four Times More’. Verder verleende hij nog zijn medewerking aan Vlaamse films zoals ‘Boys’ en ‘De Zevende Hemel’. Bref: Blanchart is de eerste de beste niet en zijn deelname vervolledigt de beresterke cast van ‘Het Songfestival’.

Elk zal nummers brengen uit hun eigen repertoire om dan te eindigen in een gezamenlijke finale.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: