© 2010 Cirque du Soleil - Daniel Desmarais

26400 bezoekers voor allerlaatste shows

Cirque Du Soleil kondigde in september de finale speelweek van Alegría aan. Het gezelschap koos Antwerpen als allerlaatste stopplaats voor de populaire show. Op zondag 29 december wordt de laatste voorstelling ooit gespeeld in de Lotto Arena.

Sinds de allereerste opvoering in Montréal in 1994 telt Alegria al meer dan 14 miljoen bezoekers in meer dan 200 steden.  In 1997 was deze show voor de allereerste keer te zien in Antwerpen en die werd gesmaakt bij het Belgische publiek. Het nummer “Alegría”, Spaans voor vreugde, stond wekenlang in de hitlijsten. Net geen tien jaar later, in 2006, zette Cirque Du Soleil opnieuw haar tenten op in de prachtige havenstad.  Dit jaar komen de artiesten opnieuw naar Antwerpen en spelen ze de allerlaatste Alegría show. In deze show zijn ook twee Belgische meisjes te bewonderen : Mieke Devriendt en An De Win.  De acht voorstellingen zijn uitverkocht, maar Cirque Du Soleil komt in februari terug naar België, meer bepaald naar Vorst Nationaal met de show Quidam. Van 27 februari tot 2 maart 2014 worden er slechts 6 Quidam voorstellingen opgevoerd. Tickets voor deze show zijn nog wel te koop via cirquedusoleil.com/quidam en sherpa.be of telefonisch via 0900 84 300* (*0,50 cent per minuut incl. btw).

In april 1996 werd Quidam voor het eerst opgevoerd in Montréal. Ondertussen trok de show doorheen vijf continenten en werd de show al bezocht door miljoenen toeschouwers. Vandaag reist de show met wel 52 castleden van arena naar arena.  In tegenstelling tot de meeste voorstellingen van Cirque Du Soleil waar bezoekers worden meegezogen in een feeërieke wereld met sprookjesachtige en kleurrijke figuren, zal Quidam zich afspelen in een hedendaagse omgeving.

Quidam: een voorbijganger zonder naam, een eenzame figuur op een hoek van de straat, een persoon die voorbijsnelt. Het zou iedereen kunnen zijn. Iemand die komt, die gaat, die leeft in onze anonieme gemeenschap. Een lid van de massa, van de zwijgende meerderheid. Degene die het uitschreeuwt, zingt en droomt in ons eigen innerlijk. Dat is de "quidam" die door Cirque du Soleil in het zonnetje wordt gezet.

Het hoofdpersonage is Zoë, een jong meisje, ze raast en tiert,  ze heeft alles al gezien wat er te zien is. Haar leven heeft alle betekenis verloren. Door haar woede verplettert ze haar kleine wereld en komt terecht in het universum van Quidam. Ze wordt vergezeld door een vrolijke metgezel en een mysterieus personage. Beiden proberen haar te verleiden met het wonderbare, het verwarrende en het angstaanjagende.

Over Cirque du Soleil :

Cirque du Soleil is een onderneming uit Québec (Canada) die wereldwijd erkenning geniet  dankzij een programma vol hoogwaardig en kunstzinnig entertainment. Al sinds de oprichting in 1984 probeert Cirque du Soleil tot de verbeelding te spreken en de zintuigen en emoties van mensen over de hele wereld te prikkelen. In 1984 telde Cirque du Soleil 73 medewerkers. Nu heeft het bedrijf meer dan 5000 medewerkers over de hele wereld, waaronder meer dan 1300 artiesten afkomstig uit vijftig verschillende landen. Meer dan 100 miljoen bezoekers, op vijf continenten in ongeveer 300 steden, hebben sinds 1984 een show van Cirque du Soleil gezien.  Meer info over Cirque du Soleil kan u terecht op www.cirquedusoleil.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: