Op zaterdag 4 mei komt de New Yorkse singer-songwriter Laura Pergolizzi, bekend onder de artiestennaam LP naar La Madeleine. Nadat ze eerder al op Les Ardentes en Ronquieres Festival stond én het Koninklijk Circus in Brussel uitverkocht, vlogen ook de kaartjes voor het concert in La Madeleine de deur uit. Het concert ging deze ochtend om 11u in verkoop en was na minder dan een uur al volledig uitverkocht.

LP heeft al vier sublieme platen op haar naam staan: 'Heart-Shaped Scar’ (2001), 'Suburban Sprawl & Alcohol’ (2004), 'Forever for Now’ (2014) en 'Lost On You’ (2016). Met de monsterhit 'Lost On You’ van haar gelijknamige vierde album veroverde ze de hele wereld en ook in België haalde ze de top van de hitlijsten. Op Spotify heeft ze met deze hit al meer dan 139 miljoen Spotify streams en op YouTube meer dan 226 miljoen views.

Sinds vorige week vrijdag kan ze een nieuwe langspeler aan het rijtje toevoegen: 'Heart to Mouth’. Op haar vijfde plaat gooit ze letterlijk al haar kaarten op tafel en schuwt ze geen enkel thema: liefde, lust, angst, onzekerheid, ontrouw, spijt en verlossing, ze passeren allemaal de revue. - No filter, no censorship, and no bullshit. op 4 mei stelt ze haar nieuwste album 'Heart To Mouth’ live voor.

Het album 'Heart To Mouth’ werd al onmiddellijk genomineerd als één van de albums van de week in De Morgen:"De songs doen vlijmscherp en compact aan, zijn met liefde voor de sixties gearrangeerd en worden met veel passie gezongen. Pergolizzi klinkt er nu als Stevie Nicks, dan weer als Neko Case of, wanneer ze de strotsluizen wijdopen zet, als Cyndi Lauper.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over