Dubbel liggen op de beste manier, mét goed gezelschap? In theatertent Juliet en ons nieuwe honk Current zit je het hele weekend goed voor top-shelf comedy en cabaret van de beste grappentappers van Nederland. Check hier het comedyprogramma van Lowlands 2022! Bekijk hier de nieuwe trailer

 • Kasper van der Laan: Onvoorspelbare absurdist, die telkens als je denkt dat zijn verhaal niet bizarder kan nog bruter op het grapgaspedaal trapt.
 • Maartje & Kine: Hypermuzikale speelbeesten keren terug naar Lowlands met liedjes die gedurfder en persoonlijker zijn dan ooit. Misschien wel de hardstwerkende artiesten van Nederland, dus kom af.
 • De Sekszusjes: Dit duo fileert goudeerlijk hete seksfenomenen met behulp van gekleide kutten en piemels, giechelinterviews, eigen bekentenissen en heerlijk schurende liedjes.
 • Tim Fransen: Gevatte, hilarisch wijze filosoof met oog voor de pieken en flaters van het menselijke ras; van computer tot dickpic, van vaccin tot complottheorie.
 • Anne Neuteboom: Botte commentaren, manische emoties, de absurdste situaties helder in beeld; zet je schrap voor de komst van een stuiterende comédienne die met een hoop dingen klaar is.
 • Bugra Gedik & Yunus Aktas: Wat krijg je als je een heerlijk droge, steevast verbluffende observator bundelt met een stadsjongen die maar moeilijk zijn mond kan houden? Comedytrain-goud, dat is wat.
 • Comedy Club Haug: In deze Rotterdamse club trainen beginnende grappenmakers en testen gevestigde stand-uppers nieuw materiaal. Maar zijn ze klaar voor het hol van leeuw?
 • Comedytrain: Deze stand-upbroedplaats levert niet alleen onze beste comedians en comédiennes, maar zet ook al jaren de heetste comedyshow neer in Biddinghuizen. Met wie? Verrassing!
 • Fabian Franciscus: Is het hebben van autisme een handicap voor een komiek? Deze comedian rijgt op het podium de grollen aan elkaar alsof het pinda’s zijn. Hard maar hilarisch.
 • Janneke de Bijl: Dit filosofische Comedytrain-lid komt niet met antwoorden, maar des te meer met zwartgallige grappen en absurde hersenkronkels over de zinloosheid van het leven.
 • Jeroen Leenders: Vlaamse onruststoker die zijn shows zo ruig, chaotisch en verwarrend mogelijk houdt. Met een grote rol voor improvisatie, want het eerste Belgische lid van Comedytrain wil zijn spontane ingevingen niet muilkorven.
 • Kim Schuddeboom & Sezgin Güleç: Twee leden van Comedytrain bundelen hun frustraties in een furieuze dubbelklapper die alleen al onze EHBO met angst en beven tegemoetziet.
 • Kirsten van Teijn: Deze Alkmaarse cabaretier brengt een autobiografische, kleurrijke en muzikale ode aan diversiteit op het gebied van seks, relaties en gender. Of daar veel om te lachen valt? Ha! Is een cirkel rond?
 • Lisa Ostermann: Deze Haarlemse alleskunner onderzoekt wat ze nou eigenlijk denkt, meent en wil met behulp van zang, rap, dans, lieve liedjes en lompe grappen.
 • Lowlands Opfriscursus: Bij deze opfriscursus festivallen word je weer helemaal bijgespijkerd over de do’s & don’ts in Lowlands Paradise. Met quizjes, powerpointpresentaties, sketches, muziek en verrassende gasten.
 • Mark Waumans: Cynische droogkloot. Naar mannetje. Respectloze zeikstraal. Dat zijn het soort typeringen dat deze stand-upper oproept met zijn gemopper en geklaag. Bulderen van het lachen, dat ook.
 • Merijn Scholten: Deze ex-Partizaan en Instagramsensatie gaat met zijn hilarische alter ego’s terug naar de basis: rappe muzikale comedy met een meedogenloos haviksoog voor bullshitters.
 • Nina de la Parra & Sanne Landvreugd: In deze furieus huilende theaterorkaan gaan de Neerlands Hoop-winnares 2021 en een topsaxofoniste in vier talen autobio over Suriname. De meest bejubelde voorstelling van 2020/21.
 • PlantBased Comedy: Eetfanaat/comedian Howard Komproe at op verzoek van revalidatiecentrum Reade vier maanden lang plantaardig. Over het hoe, wat en waarom praat hij met diëtiste Anna Kretova, met ratelsnelle hulp van Dolf Jansen.
 • Rayen Panday: Dit ongeleide grappenprojectiel verwondert zich over van alles, schudt een gekkenhuis aan typetjes uit zijn mouw en heeft de beste verhalen over hilarische cultuurclashes.
 • Rosa da Silva: Ook als Drentse fadocomedy je hart niet meteen sneller doet kloppen, mag je deze Portugees-Nederlandse podiumkunstenaar niet missen – dit is the top of the bill.
 • Serine Ayari: Wereldberoemd in België, met optredens tot in New York en Tokio toe. Hoog tijd om haar voor de Lowlandsleeuwen te gooien – die ze vilein schaterlachend met huid en haar zal verslinden.
 • Victor Luis van Es: Stand-up of cabaret? Maakt niet uit: bij deze alleseter hoef je niet te kiezen. Snelle grappen en grove punches, maar ook herkenbare verhalen vol goudeerlijke zelfspot.

In Current word je ontvangen door MC Howard Komproe. In Juliet zal MC Soundos El Ahmadi het programma presenteren.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE

19 + 20 + 21 augustus 2022
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Festivaltickets voor Lowlands 2022 zijn uitverkocht.

Op de website van Ticketmaster kun je op een veilige en eerlijke manier zelf je ticket doorverkopen aan een andere Lowlander. Als koper weet je zeker dat je een origineel ticket overkoopt waarmee je daadwerkelijk toegang tot Lowlands hebt. Bij andere ticketplatformen zoals Ticketswap, Viagogo en Martkplaats heb je deze zekerheid niet omdat daar veel fraude plaatsvindt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Op www.lowlands.nl zie je het overzicht van alle acts inclusief omschrijving. Verdiep je alvast in het programma via de LLowcast, de Lowlands 2022 YouTube-playlist en de Lowlands 2022 Spotify-playlist. Binnenkort worden nog meer acts aangekondigd.
Via de Facebookpagina van Lowlands, het LL22 Facebook event, de Lowlands Instagram en het Lowlands Twitter account blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over