X factor: een populair begrip dat sinds de start van het gelijknamige wedstrijdprogramma wijst op zangtalent met net dat tikkeltje meer. Zangers en zangeressen die van zichzelf vinden dat ze de X factor hebben, konden vanaf 2004 in Groot-Brittannië deelnemen aan het programma waarin een bekende jury op zoek gaat naar het beste zangtalent met dat ietsje meer. Sinds de start van het format groeide X Factor uit tot een ware hype. Ondertussen is de talentenjacht in Groot-Brittannië al aan het achtste seizoen toe en bovendien veroverde het ook stilaan de rest van de aardbol. Bijna veertig landen hebben intussen hun eigen versie, waaronder België, de Verenigde Staten, Australië, Denemarken, Bulgarije en Frankrijk.

In 2006 betekende X Factor winnen de internationale doorbraak voor Leona Lewis en in eigen land was dit programma ook een springplank naar een muzikale carrière voor Udo en Tom Dice. Eén ding is dus zeker: X Factor maakt dromen waar. Maar naast dromen waarmaken doet het programma nog iets anders, namelijk de kijkers een onvergetelijk tv-moment bezorgen. Vanaf vrijdag 10 mei 2013 krijgt de VTM-kijker in Het Beste van X Factor International de leukste, ontroerendste en meest bijzondere audities te zien van over de hele wereld.

Het Beste van X Factor International bij VTM: dat is vier vrijdagen op rij genieten van ruw zangtalent, van onvergetelijke kandidaten van alle nationaliteiten en van de meest aangrijpende tot de meest hilarische audities.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van X Factor International maken we kennis met de zestienjarige Britse ‘Whitney Houston in wording’ Alexandra Burke, die bij de jury meteen een lach op het gezicht tovert tijdens haar auditie. Omdat ze de finale niet haalde in 2005, waagde ze in 2008 een tweede keer haar kans en dit keer mondde haar auditie wel uit in een waar succesverhaal. Ze stak de overwinning op zak en bezorgde het land kippenvel met haar versie van het nummer 'Halleluja'.

Verder treden ook de boezemvriendinnen Abby (18) en Lisa (17) aan. De twee extraverte meiden namen samen deel aan X Factor. Hoewel ze niet heel ver zijn geraakt in de wedstrijd, hielden ze er wel een onvergetelijke auditie op na. Die is meteen ook de eerste in een overzicht van voorbeelden van hoe het niet moet. Zo bewijst kandidate Goldie dat de jury verleiden niet altijd garant staat voor succes…

Ook in Vlaanderen ontdekten vele zangtalenten de weg naar het programma. Een talentvolle Vlaamse zanger die zijn carrière aan X Factor te danken heeft, is Tom Dice. Of hoe iemand van een eerder bedeesde jongeman kan uitgroeien tot een professionele artiest.

Na een reeks audities die bewijzen dat op zangtalent geen leeftijd staat, maakt ten slotte ook de Brit Daryl Markham (40) zich klaar voor zijn moment. De veertigjarige timmerman brengt een ode aan zijn recent overleden broer. Met zijn innemende ballade weet hij de jury tot tranen toe te ontroeren.

Dit alles en nog meer in de eerste aflevering van Het beste van X Factor International op vrijdag 10 mei 2013 om 20.30 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: