Noem een land en zet er Got Talent achter. In meer dan 40 landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Vanaf 29 januari 2013 krijg je op dinsdag om 20.30 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in Het Beste van Got Talent Worldwide. Beelden en fragmenten uit onder andere Engeland, Amerika, Australië, Bulgarije, Chili, Denemarken en China passeren de revue, voorzien van een deskundige voice-over van Johan Terryn. Het Beste van Got Talent Worldwide is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het Got Talent-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in Het Beste van Got Talent Worldwide.

Aflevering 1 op dinsdag 29 januari 2013
In Britain’s Got Talent staan Demetri (40) en zoon Lagi (12) op het podium. De jury heeft geen al te hoge verwachtingen van het Griekse duo dat een dansact zal brengen. De 10-jarige Jackie krijgt een staande ovatie van o. a. jurylid Sharon Osbourne wanneer ze in Amerika uitpakt met haar klok van een stem tijdens de aria O Mio Babbino Caro. Jackie schopt het uiteindelijk tot in de finale, waar ze tweede eindigt. Claude François imiteren in Frankrijk, dat is iets waar je beter niet aan begint. Dan kunnen zelfs sexy danseressen niet helpen. Ook bij Das Supertalent wordt regelmatig een zangpoging ondernomen. Zowel door jong als oud.

“We are gonna show those judges that we are better than the Pussycat Dolls and the Sugababes. We are all powerfull singers, and we’re gonna show these judges what it takes to win this competition”, klinkt het zelfzeker bij het Engelse trio Singing Souls. Simon Cowell, de strenge voorzitter van Britain’s Got Talent zet de meidengroep snel met beide voetjes op de grond, maar hij krijgt lik op stuk. Met dieren op het podium weet je nooit wat te verwachten. Kunnen fretten dansen? En wat heeft het varken Rupert in petto?

De Amerikaan Kevin Taylor beweert de snelste stenenbreker ter wereld te zijn. En dat is niet zonder gevaar. Maar Kevin doet er graag nog een schepje bovenop. Een schepje vuur. "This is how one song can change your life", zei Simon Cowell tegen de 12-jarige Shaheen na zijn zangauditie. Ondertussen heeft de jongen een platencontract en mocht hij zingen op de herdenkingsdienst van Michael Jackson. Ook in België duiken opmerkelijke talenten op. Zo weet consultant Gerrit Wellens als geen ander hoe hij de jury moet verrassen.

Dit en nog veel meer, in de eerste aflevering van Het Beste van Got Talent Worldwide op dinsdag 29 januari 2013 om 20.30 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: