Onze Benidorm Bastards mogen dan wel even op rust zijn, ook in Groot-Brittannië hebben ze last van kranige oudjes. Wanneer in de derde aflevering van Het Beste van Got Talent Worldwide, 14 bejaarden het podium inpalmen, weet jurylid Simon Cowell niet waar hij het heeft. Hun groepsnaam The Zimmers - ofwel De Looprekjes - oogst alvast succes. Nu hun act nog.

The Faces of Disco dansen zich naar de finale in Britain’s Got Talent. De 7-jarige Olivia Binfield brengt een gedicht over bedreigde diersoorten terwijl er een boa constrictor, genaamd Lucy, rond haar nek bengelt. Wanneer de jury te lang doet over haar oordeel, springen de ongeruste presentatoren Anthony McPartlin en Declan Donnelly het podium op, want aan 3 ja’s heb je gewurgd niet veel natuurlijk. Later is het de beurt aan de 39-jarige Brit Julian Smith. Hij wil een beter leven creëren voor zijn 2 dochtertjes, en dat door geld te verdienen met wat hij het liefste doet: muziek maken. Alleen met zijn saxofoon op het podium, brengt hij jurylid Amanda Holden aan het huilen. En ook wanneer Madonna Decena I Will Always Love You van Whitney Houston zingt, kan het jurylid haar tranen niet bedwingen.

In Duitsland drijven de kandidaten hun lichaam tot het uiterste. Dickson Oppong heeft een act water, Busty Heart slaat blikjes, een knuppel, watermeloenen en tegels kapot met haar welgevormde boezem en Kurt Späth staat bekend als de oorlelpatser. Hij hangt onder andere een kar aan zijn tongpiercing en nodig jurylid Sylvie Van der Vaart uit om op de kar plaats te nemen.

Verder in de derde aflevering van Het Beste van Got Talent Worldwide: De Brit Craig Harper imiteert Boyzone en zijn landgenoot Craig Womersly komt er eindelijk voor uit dat hij een dansmarieke is. De uit Roemenië afkomstige Robot Razy krijgt de hele Amerikaanse zaal op zijn hand door te breakdance bodypoppen. “You looked like a live videogame”, klinkt het dolenthousiast bij jurylid David Hasselhoff. Amerikanen Donovan en Rebecca zijn al 14 jaar getrouwd en delen naast het bed en het podium ook hun voorliefde voor spannende witte pakjes. Samen brengen ze een acrobalance act. En afsluiten doet we met een Vlaamse prestatie. Dat een beperking niet in de weg staat om het ver te schoppen, bewijzen de blinde zangers Yousri en Jonagh. Zij halen de finale van Belgium’s Got Talent.

Het beste van Got Talent Worldwide vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: