Het Belgische electropop duo G A U S S heeft met HEARTBEAT een tweede album. Dansbaarder, directer en uitgepuurder dan hun eerste ‘Biometrical love’.

Met hun ruim klankpalet en een stem die soms doet denken aan Björk en dan weer aan Nico, creëren ze een eigen sound die schippert tussen een vroege Fever Ray en Lana Del Rey. HEARTBEAT is, meer dan een verzameling nummers, een album, een verhaal. Een geheel met tien eigengereide songs. Het is als een soundtrack bij een roadmovie langs wijde landschappen, groene velden en verschroeide aarde, doorheen drukke steden, aanschuivend in de ochtendspits, wegduikend voor een kogel.

Tijdloos actuele verhalen over oorlog en liefde, vragen over vrijheid en verantwoordelijkheid. Grote gebaren en een wil om dit naar een perfect poplied te vertalen.

Vol hoop en verlangen tekent dit album de tijdgeest van de wereld. Een wereld vol liefde en toewijding maar ook woede en destructie. Een uitnodiging tot zorg voor elkaar en de natuur.

De voorgestelde single ‘A Walk’ is een sensuele wandeling door de wereld. Doorheen donker en licht. Deze dansbare, warme track drukt ons verlangen naar de zomer uit en het herhaaldelijk voornemen uit om ‘iets’ te ondernemen…

G A U S S werkte aan het tweede album HEARTBEATmet Frederik Segers (Stadt) en Michiel Randsome (Shht).
G A U S S zijn Mati Le Dee en Emile Sertyn, live drumt Laurens Van Bauwelen (o.a.Amatorski, …).

De spaties tussen de letters in G A U S S verwijzen naar wat ze zoeken in hun muziek: vrijheid, weidsheid en dynamiek.

  • 27/05 - Live stream, Minard (Gent)

Check de single HIER.
Bekijk de video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over