Op 17, 18 en 19 juni laat Graspop Metal Meeting de allerzwaarste rock- en metalbands losbarsten op de Stenehei in Dessel. Meer dan 100 bands prijken op de 21ste affiche, waaronder IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, VOLBEAT, MEGADETH, TWISTED SISTER, KING DIAMOND, NIGHTWISH en AMON AMARTH. Naast een massa ijzersterke metalbands staat er nog veel meer op het programma. Wat dacht je van een worstelspektakel, een middagje shoppen, een culinaire proeverij op het Food Truck Fest of eendjes vissen? Het kan allemaal tijdens deze driedaagse metalhoogmis in de ‘stille’ Kempen.

Doorzakken in de Dome

Een vaste waarde op GMM is dj Carl. Al sinds 1998 rijgt deze metalmeester de beste hardrock- en metalklassiekers aan elkaar. Deze editie jaagt hij op donderdagavond de 50 beste metalsongs aller tijden door de boxen in de Metal Dome. Bepaal mee welke bands een plek in deze top 50 verdienen! Stuur voor maandag 23 mei jouw top 3 door via deze link. Stemmen kan tot 9 uur.

Op vrijdag brengen we hulde aan onze gevallen muziekhelden. Lemmy, Peter Steele, RJ Dio, David Bowie, Prince, Gary Moore … We gaan deze metalgoden eren zoals alleen Graspoppers dat kunnen. Brul uit volle borst mee, laat je gaan met die luchtgitaar en mosh ‘n bang your heads like there’s no tomorrow!

The 80’s Rule!

Zodra Twisted Sister zondagavond zijn koffers pakt, start in de Metal Dome de Hairmetal Extravaganza. Een retro slotparty met een karrevracht aan metalmeezingers en videoclips van Mötley Crüe, Kiss, W.A.S.P., Twisted Sister, Alice Cooper, Steel Panther, Van Halen, Warrant, Guns N’ Roses, Cinderella en nog veel meer van dat! Vergeet niet eerst langs de Jupiler-containers te passeren, waar we de nodige 80’s make-up op je smoel smeren, en je haardos in hogere sferen brengen met een superdeluxe haarlakbehandeling!

Knippen, snuiven en shoppen

Heeft je baard een knipbeurt nodig? Mag je haardos wat ingetoomd worden? Of ben je na een zware festivalnacht toe aan een shot pure zuurstof (’t schijnt goed te zijn tegen katers)? Slenter dan zeker langs de Metal Boulevard, gelegen tussen de camping en het festivalterrein. Je kan er ook gratis oordoppen ophalen en je gehoor laten testen aan de Earplug-stand.

Unieke kleren, zeldzame cd’s of heavy accessoires vind je traditiegetrouw op de Festival Fair. Toegang tot de Metal Market is trouwens gratis vanaf dit jaar! Ook nieuw: Foodtruck Fest, een gezellig pleintje naast het reuzenrad waar je terecht kan voor allesbehalve traditionele festivalfood.

Lords Of Thrash, Unite!

Een voltreffer vorig jaar en dus opnieuw van de partij: de ‘Ducks of Thrash’. Wie 20 lege bekertjes of flesjes binnenbrengt op de recyclagestand naast de botsauto’s, mag gaan hengelen naar eendjes. Maak kans op kleine en grote prijzen, zoals een ritje in de botsauto’s, een rondje reuzenrad. De hoofdprijzen zijn een rondleiding backstage, een ‘fastlane ticket’ om de wachtrij bij een signeersessie voorbij te steken, of een skydeckpas dat je toegang geeft tot het verhoogde platform voor de mainstages. Verzamelen maar, die lege bekers!

Ticketinfo

Festivaltickets (combi en dag) zijn nog steeds verkrijgbaar via ticketmaster.be of proximusgoformusic.be. Meer info over de ticketverkoop vind je op www.graspop.be/tickets

Ondertussen uitverkocht:

  • Graspopmunten in voorverkoop
  • Je kan ze natuurlijk nog wel op het festival zelf kopen aan de muntautomaten of de bonnenkassa’s.
  • Bungalows op Sunparks
  • Staanplaatsen op Metal Town
  • Er zijn op Metal Town nog wel festihutten en festicabins beschikbaar, maar haast je want het zijn de laatste. Wie nog met een caravan of mobilhome naar het festival wil komen, verwijzen we door naar de private campings in de omgeving.
  • Vip-tickets voor het hele weekend en voor zondag 19 juni
  • Vip-tickets voor vrijdag 17, of zaterdag 18 juni zijn nog steeds beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over