Hij heeft nog iets meer dan 4 maanden voorbereidingstijd, maar zaterdag 10 maart moet Jan Smit er staan in het Antwerpse Sportpaleis tijdens zijn ‘Jan & Alleman’ jubileumconcert. “Ik weet nu al dat het een onvergetelijke dag wordt. Als kind droomde ik van die concertzaal en hoopte ik om daar zelf één keer te kunnen spelen met mijn bandje. Als je ziet welke grote nationale en internationale artiesten daar al op het podium stonden, dan kan je alleen maar gezond nerveus worden. Het doet mij een plezier dat niet alleen mijn trouwe fans op de afspraak zullen zijn, maar ook heel wat mensen die mij al jaren muzikaal volgen en nu pas de tijd nemen om er straks in het mythische Sportpaleis bij te zijn. Da’s fijn en ik kan garandeer je dat het een volksfeest wordt. Samen met mijn bandje, speel ik al mijn grootste hits en ik mag ook leuke gastartiesten verwelkomen, waaronder mijn vriend André Hazes, de meiden van K3 en Christoff, die ik origineel verraste en toezegde.” Kaartjes voor het ‘Jan & Alleman’ Sportpaleis-concert van Jan Smit op zaterdag 10 maart, kan je bestellen op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Ik zat rustig iets te eten op restaurant toen hij toekwam. Ik had hem eerst niet herkend en toen ging hij ook nog op z’n knieën zitten en vroeg of ik het wou doen. Chapeau dat hij zich zo serieus kon houden en ik moet toegeven dat ik geen neen kon zeggen”, blikt de Vlaamse zanger Christoff geamuseerd terug op het voorbije weekend. Het voorval speelde zich af in Duitsland, waar Christoff momenteel in de studio zit met z’n KLUBBB3-collega’s Florian Silbereisen en Jan Smit. Het trio werkt volop aan een nieuw album. “De opnames zaten er bijna op. We stonden op het punt om samen iets te gaan eten. Ik had echt honger dus ik dacht; ik vertrek al naar het restaurant. Ik zat rustig op mijn gemak, was in de kaart aan het kijken en plotseling dook hij op. Mijn kameraad Jan Smit. Ik schrok van de charmante knieval die hij maakte en toen stelde hij me heel charmant de vraag: “Christoff, wil jij mijn muzikale gast zijn in het Sportpaleis op 10 maart volgend jaar.” Uiteraard ben ik graag van de partij op het ‘Jan & Alleman’-verjaardagsconcert, en met André Hazes en K3 verkeer ik er in goed gezelschap. Ik ben echt blij met deze uitnodiging. Ik heb er nu al onwaarschijnlijk veel zin in.

Zowel in Nederland, als in Vlaanderen brak Jantje Smit als tiener in de jaren negentig door met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Het was voor de sympathieke Volendammer het begin van een onwaarschijnlijk succesvolle carrière, want doorheen de jaren groeide Jan Smit uit tot een vaste waarde in de muziekwereld. Zaterdag 10 maart viert Jan Smit zijn 20-jarig jubileum in Vlaanderen. Samen met zijn liveband, speelt Jan z’n grootste hits, waaronder ‘Als de nacht verdwijnt', 'Als de morgen is gekomen’, ‘Vrienden voor het leven’ e.v.a. “Ik ben nu al gezond nerveus voor mijn eerste keer Sportpaleis. Als je ziet welke nationale en internationale artiesten al concerteerden in de grootste concertzaal van België, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik daar straks ook sta met mijn bandje. Het wordt een bijzonder concert. Ik speel mijn grootste hits, maar ik verwelkom ook leuke gastartiesten waaronder André Hazes, K3 en Christoff, waar ik graag voor op m’n knieën ging zitten. Christoff is niet alleen een collega, maar ook een vriend. Ik ben blij dat hij komt en de komende weken volgen er nog namen van leuke gastartiesten. Je kan er op 10 maart nog bij zijn, maar dan mag je niet te lang meer wachten, want de vraag naar concertkaartjes is bijzonder groot”, zegt Jan Smit.

Tickets voor het ‘Jan & Alleman’ Sportpaleis concert op zaterdag 10 maart, bestel je op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max.€0,30/Min).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: