Herman Van Veen kan geen kip schilderen. En het interesseert hem ook niet, tenzij die kip een ei legt. Maar dat kan niet natuurlijk. Van Veen schildert dan ook niet figuratief, maar wel heel fysiek. Hij gaat met heel zijn lichaam het doek te lijf en maakt gebruik van het licht en de beweging. Schilderen is als een backhand in het tennis. En hij maakt er ook geluid bij, zoals Maria Sjarapova.

Herman Van Veen schildert nog niet zo lang. Hij begon ermee toen zijn ouders stierven en trad zo in de voetsporen van zijn vader, of tenminste de voetsporen die zijn vader wou zetten maar niet kon.

Op 6 februari gaat in Strombeek-Bever de nieuwe Vlaamse tournee van de muzikant Van Veen, Voor een kus, van start. Op die dag opent er in datzelfde Strombeek een tentoonstelling met schilderijen van Van Veen. Normaal laat hij geen pottenkijkers toe als hij aan het werk is in zijn atelier in Soest, maar voor Hoera cultuur! maakt hij een uitzondering. Het schilderij dat hij tijdens de opnames maakt, noemt hij trouwens ‘Hoera’. Of het ook de selectie voor de expo heeft gehaald, zult u zelf ter plekke moeten uitzoeken.

Nog in Hoera cultuur!

  • Hollywoodacteur Matthew McConaughey schittert als aidspatiënt in het waargebeurde ‘Dallas Buyers Club’.
  • Charles Ducal wordt de eerste Dichter des Vaderlands en presenteert zijn eerste van twaalf opgelegde gedichten : ‘Woord tegen woord’.
  • Tania Van der Sanden speelt de hoofdrol in ‘Zoutloos’, het nieuwste locatietheater van studio Orka dat zich afspeelt in een rust- en zorgcentrum.
  • Fotografe Sanne De Wilde en acteur Chris Willemsen (‘De ronde’, ‘Crimiclowns’) geven commentaar bij de fototentoonstelling ‘The Dwarf Empire’ in De Brakke Grond, over een attractiepark in Zuid-China waar 70 kleine mensen dagelijks hun ‘kunstjes’ tonen aan de toeristen.

Hoera cultuur! : vrijdag 31 januari om 19.30 u. op Canvas.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: