Stijn Coninx heeft de tenoren bekend gemaakt van De Film van het Jaar, die hij maakt voor VTM NIEUWS. Het is een indrukwekkende cast: Herman Van Rompuy, Maggie De Block, Niels Albert en Tom Waes geven hun kijk op het afgelopen jaar.

Herman Van Rompuy nam eind 2014 afscheid als Europees President, Niels Albert nam noodgedwongen afscheid van het veldrijden. Maggie De Block was het hele jaar door de populairste politica van het land. Tom Waes maakte samen met Koen Wauters het populairste tv-programma ooit op de Vlaamse televisie. Stijn Coninx heeft hen uitgenodigd in kasteel Tivoli in Mechelen, om samen terug te blikken op de beelden, de gebeurtenissen en de mensen van 2014.

  • Herman Van Rompuy: “Jean-Luc, ik heb alles van jou geleerd, heb ik hem gezegd. Het was het mooiste wat ik hem kon zeggen.”
  • Tom Waes: “Wij hebben reizen afgezegd, we hadden schrik. Ik wil niet eindigen op mijn knieën met zo’n oranje overall over mijn lijf.”
  • Niels Albert: “Veldrijden was voor mij als een kind dat je in één klap kwijt bent. Ik heb daar geen afscheid van kunnen nemen.”
  • Maggie De Block: “Ik ben in Guinee geweest. Wat je daar ziet in de materniteiten, dat is alle ellende van de wereld samen.”
  • Stijn Coninx: “Zij zijn de hoofdrolspelers, maar De Film van het Jaar gaat over mensen en het leven dat hen overkomt. Want de werkelijkheid is altijd sterker dan fictie.”

De Film van het Jaar, in een regie van Stijn Coninx, de werkelijkheid is altijd sterker dan fictie, dinsdag 30 december 2014 om 21.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: