Rampage Open Air 2023, het grootste drum-’n-bass & dubstepfestival wereldwijd, pakt op vele vlakken zwaar uit van 29 juni t.e.m. 2 juli in Kristalpark Lommel: meer stages (6), meer acts (+300), ruimer terrein, 2 wereldacts (Wilkinson en Subtronics) als headliners, maar liefst 38 vrouwelijke acts (+ grotere all-female techno stage), 40 Belgische acts, een exclusieve, extra festivaldag (29 juni) voor de kampeerders, een skatecompetitie met prijzenpot van €5.000 én ze verliezen daarbij belangrijke aspecten als milieuvriendelijkheid en verkeersveiligheid niet uit het oog.

Herbruikbare bekers en digitale alcoholtestautomaten op festivalterrein

Naast het inzetten van herbruikbare bekers op gans het festivalterrein, is de organisatie van Rampage Open Air 2023 ook verheugd zijn samenwerking aan te kondigen met Fline, een Belgische startup gespecialiseerd in de commercialisering van digitale alcoholtestautomaten. De aanwezigheid van de 9 FlineBoxen biedt festivalgangers een unieke interactieve ervaring. De bezoekers krijgen de kans om gratis hun alcoholgehalte snel en nauwkeurig te meten. Ze kunnen kennis nemen van de wachttijd die nodig is om hun alcoholgehalte voldoende te laten dalen en opnieuw veilig te mogen rijden. Verder ontvangen de festivalgangers ook nuttige informatie over de wettelijke limieten bij alcoholgebruik en krijgen ze beschikbare transportalternatieven te zien.

"Het inzetten van herbruikbare bekers op Rampage Open Air 2023 heeft bij ons nooit ter discussie gestaan", zegt oprichter van Rampage Hans Machiels. "We hebben voldoende capaciteit in onze mobiele wasstraat en stock om een vlotte service te kunnen garanderen aan de zowat 20.000 feestvierders per dag. We werken trouwens al jaren met eco-jetons die festivalgangers recht geeft op een recupereerbare beker, die ze telkens kunnen inruilen voor een proper exemplaar of een nieuwe jeton.

We kijken er ook enorm naar uit om samen te werken met Fline op Rampage Open Air 2023 en zo bij te dragen aan de verkeersveiligheid. Ons gezamenlijke doel is om het bewustzijn rond verantwoord drinken te verhogen en verantwoord rijden te stimuleren onder festivalgangers. Door middel van het netwerk van de duurzame, interactieve alcoholtests en schermen van Fline, creëren we een positieve interactie met onze festivalgangers rond verkeersveiligheid”, besluit Machiels.

De party animals mogen zich ook verheugen op een nog waanzinnigere totaalbeleving op het ruimere festival- en campingterrein. Dubbel zoveel kermisattracties, 3 zwembaden, vette pre- en afterparty’s, silent disco, big screen cinema, happy hours, BBQ Chef Zone, tattoo shops, body- & face painting, gems make-up,...en ook de felgesmaakte 'warme bakker' tekent weer present voor een heerlijk, vers ontbijt voor de feestvierders!

Dat de Rampage-soldiers er veel zin in hebben, mag blijken uit het feit dat er nu al bijna 50.000 tickets verkocht werden. De organisatie ligt dus op koers voor een nieuwe recordeditie en hoopt vanaf 29 juni tot en met 2 juli 2023 zowat 60.000 festivalgangers te mogen ontvangen in Lommel.

Tickets & info: www.rampageopenair.eu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over