Met vorige tracks 'Bruises' en 'No One Knows' nog vers in het geheugen, is Belgische DJ/producer Henri PFR helemaal terug met gloednieuwe single 'Faith', die wel eens hét feelgood anthem van het jaar zou kunnen worden!

Henri PFR werkte voor het nummer samen met Nederlandse producer CMC$, die al verschillende singles releasete via Martin Garrix' label STMPD RCRDS en die al (dubbel) platinum kreeg voor zijn collabs met Canadees duo DVBBS ('Not Going Home' en 'Parallel Lines'). Voor de vocals op 'Faith' deden Henri PFR en CMC$ beroep op Britse singer/songwriter Laura White. Ze verleende haar songwriting skills al aan artiesten als Example, Naughty Boy en Galantis en schreef mee aan de Grammy genomineerde track 'New York Raining' van Rita Ora en Chris Hamilton. Voor 'Faith' heeft ze zichzelf overtroffen door met een krachtig refrein meteen een extatische vibe op te bouwen die je duidelijk uitnodigt om mee te zingen. Henri PFR en CMC$ versterken op hun beurt de krachtige vocals met de juiste ritmes en akkoorden.

Het is de combinatie van sterke pop hooks, een soulvolle boodschap, gospelgetinte achtergrondzang en details als korte, springerige pianoakkoorden en warme drum rolls in het voor-refrein die 'Faith' naar hogere sferen tilt. Uiteindelijk gaat het allemaal over hoop en je goed voelen, wat er ook gebeurt. De inspirerende samenwerking tussen Henri PFR, CMC$ en Laura White brengt ons precies wat we nodig hebben!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over