Henny Vrienten begon zijn carrière begin jaren '70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd hij uiteindelijk bij het grote publiek bekend als frontman van Doe Maar. Met een resem onsterfelijke hits als "Is Dit Alles", "De Bom", "Smoorverliefd", "Een Nacht Alleen", "Pa" en "Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar)" groeit Doe Maar uit tot één van de meest succesvolle bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Ondanks dat grote succes, blijft Henny zich daarnaast ook focussen op eigen projecten. Hij schrijft liedjes voor Sesamstraat, verzorgt tientallen soundtracks voor documentaires en films en brengt soloalbums 'Geen Ballade' (1984) en 'Mijn Hart Slaapt Nooit' (1991) uit.

23 jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten terug met de plaat 'En Toch...'. Veertien gloednieuwe nummers, geproduceerd door Daniël Lohues en begeleid door de band My Baby en Xander Vrienten, bassist bij Jett Rebel en zoon van. Henny Vrienten over zijn comeback: "Ik wilde weer een plaat maken. Die drang nam bezit van me. Voor mij is een album maken niet iets dat ik elke twee jaar doe en als je dan dat besluit neemt, ga je bij jezelf te rade waar je staat in het leven. Ik ben nu zesenzestig en ik hoef niet meer hijgerig met de meute mee. Dus ik wist wel dat ik geen liedjes meer hoef te maken over de liefde, de meisjes en de nacht. En toch... gaat de plaat eigenlijk alleen over de liefde. Zelfs het liedje over de dood van mijn moeder, is een puur liefdeslied. Daarom heet de plaat 'En Toch...'."

De legendarische Nederlandse zanger is niet alleen terug met een nieuw album, maar ook live! Op zaterdag 14 maart 2015 staat hij nog eens op de planken en dat in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Tickets voor dit niet te missen concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 27 november om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Henny Vrienten
Datum: 
Zaterdag 14 maart 2015
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over