13 september is voor Henk Rijckaert het startschot voor een nieuwe reeks voorstellingen met zijn comedyshow Zwerm. De titel is een metafoor voor onze maatschappij. Vogels blijven als een grote groep samen. Het enige dat vogels in een zwerm doen, is zo dicht mogelijk bij de andere vogels blijven en naar elkaar kijken. Niemand zit aan het stuur, niemand bepaalt de richting en toch gaan ze allemaal dezelfde kant uit. Zo is het ook met ons en onze maatschappij. We kijken ook steeds naar de mensen rondom ons want we moeten in alles de beste zijn en van alles het beste hebben, met alle moderne ziektes (stress, depressie, burn-out, ...) vandien.

Rijckaerts voorstel: streef niet langer naar het beste maar naar het meest middelmatige!

Een eigen stijl
Henk Rijckaert heeft een heel eigen stijl ontwikkeld, met surreële grappen en hoogst originele auditieve vondsten. Het is niet alleen meer stand-upcomedy. Er zit van alles in. Rijckaert breng nu ook liedjes en speelt gitaar, begeleid door moderne technologie zoals een drummachine en een synthesizer. Zo staat hij als het ware met een groep op het podium.

En het wordt hartelijk gesmaakt. Door het publiek maar ook door de pers. “Rijckaert blinkt uit in geluidsimitaties, grappige stemmetjes en zijn gebruik van geprogrammeerde geluiden. Door geluid op het verkeerde been gezet worden, het blijft grappig. Dat Rijckaert daarmee speelt, maakt hem een van de weinige sound comedians in ons kleine landje." Zo schrijft Wietske Vos in De Morgen en ze geeft nog een suggestie mee die we met graagte letterlijk citeren:

"Wie Henk Rijckaert alleen maar kent van het humoristische tv-programma Zonde Van De Zendtijd op Canvas, moet dringend naar ’s mans nieuwe show gaan kijken.”

Hierbij vind je een overzicht van de najaarsdata. Voor de speellijst van 2014 verwijzen we je graag door naar www.henkrijckaert.be.

13 sep CC De Fabriek, Sint-Lievens-Houtem
14 sep CC De Plomblom, Ninove
03 okt Stadsschouwburg, Mechelen
04 okt Zaal Rhetorica, Zottegem
25 okt Kaleidoscoop, Mortsel
26 okt CC De Woeker, Oudenaarde
08 nov GC Het Koetshuis, Roosdaal
20 nov CC De Breughel, Bree
30 nov Zaal City, Nieuwpoort
04 dec Fakkeltheater Rode Zaal, Antwerpen
06 dec CC De Grote Post, Oostende
07 dec CC De Spil, Roeselare
11 dec 't Schaliken, Herentals
13 dec De Muze, Meise

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Henk Rijckaert , Zwerm
Datum: 
13 September 2013
Locatie: 
CC De Fabriek, Sint-Lievens-Houtem
Meer over