Deze zomer redden Henk Rijckaert, Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel de ‘kleine nerds’ van een zomer vol verveling met het Nerdland Doeboek. Een boek vol uitdagingen uit de wetenschap, technologie en de maker community, waarmee ze zélf de handen uit de mouwen konden steken. De eerste editie werd een groot succes. Nu de winter voor de deur staat, komen de drie met een tweede Nerdland Doeboek. Stuk voor stuk nieuwe experimenten en maker-projecten, in een winters jasje. Het boek ligt op 18 november in de winkel, maar is vanaf vandaag reeds beschikbaar als pre-order via de Nerdland webshop.

HET TWEEDE DOEBOEK
Henk Rijckaert, Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel slaan voor de tweede keer de handen in elkaar en dagen kleine (en grote) nerds vanaf 8 jaar uit om zelf aan de slag te gaan, deze keer met extra veel doe-projecten. Zo leren de lezers hoe ze een sneeuwvulkaan en mini-iglo’s kunnen bouwen, dat planten kunnen horen en hoe je hun bladeren kan laten fluoreceren. Ze maken een hydraulische kerstboom-kraan. En programmeren zelf kerstlampjes met arduino, die van stroom voorzien worden door een aardappel. Daarnaast kunnen ze puzzelen, codes kraken en wist-je-datjes verzamelen.

DE GIDSEN
De gidsen van dienst zijn kenners.

Henk Rijckaert is comedian en gepassioneerd maker. Meer nog, Henk wordt ondertussen gezien als dé gangmaker van de Vlaamse maker community. Dat doet hij via zijn populaire YouTube-kanaal Koterij, als organisator van het festival Maker Faire Gent en als oprichter van de online community Make in Belgium.

Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier - in zijn bestsellers 'DNA' (2019), 'Fysica' (2020) en 'Insecten' (2020) - als op het podium en op televisie. Samen met een bevriende bende sciencefreaks, bespreekt Scheire het belangrijkste wetenschapsnieuws van de voorbije maand in de Nerdland Maandoverzicht podcast, goed voor meer dan 50.000 luisteraars per aflevering.

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organisator van het Sound of Science festival. In februari 2020 verscheen haar eerste boek: 'De Geknipte Genen'. Hetty werd onlangs opgenomen in de ‘Inspiring Fifty’-lijst van de 50 meest inspirerende vrouwen in de wetenschap en technologie.

Het tweede Doeboek voor Kleine Nerds verschijnt op 18 november bij Borgerhoff & Lamberigts.
Het boek kan nu reeds vooruit besteld worden via de Nerdland webshop. Wie het boek via dit kanaal bestelt, krijgt er een fijne extra bij: een pakket Nerdland wenskaarten voor Kerst en Nieuwjaar.
Ook het eerste Nerdland Doeboek voor Kleine Nerds is nog steeds verkrijgbaar via de Nerdland webshop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: