Na zijn “lost weekend” keert Helmut Lotti definitief en helemaal terug naar waar zijn ongeëvenaarde Goes Classic-saga ooit begon: de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op zaterdag 25 november geeft de herboren ster een Comeback Concert in diezelfde, inmiddels subliem gerenoveerde zaal.

Vrijdag 15 september 1995 is het, wanneer Helmut Lotti op aansturen van zijn manager Piet Roelen zijn Goes Classic opneemt. Een niet klassiek geschoolde Vlaamse zanger en een dozijn klassieke liederen, inclusief rokkostuum en symfonisch orkest in het rode pluche van de Elisabethzaal.

Die boude formule overrompelt niet alleen Vlaanderen. Duitstalige landen, Scandinavië, Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Zuid-Afrika, Australië... ze gaan collectief overstag voor de onvervaardheid van dit muzikale avontuur.

Het brengt Helmut bij Montserrat Caballé en Luciano Pavarotti, op het Rode Plein in Moskou en op het podium met Placido Domingo, naar de recordtabellen van platenverkoop en naar Afrika als Unicef-ambassadeur.

En ja, na Time to Swing in 2008 is het òp en zet Helmut zichzelf en zijn carrière op waakvlam. Tot vandaag. Tot hij voorjaar 2017 zijn gouden entourage en het allergrootste plezier terugvindt. Het plezier van zingen voor volle zalen, van optreden met voltallig orkest, van voluit gaan voor waar hij zo weergaloos in uitblinkt: indrukwekkende zangpartijen, orchestrale arrangementen en Classics, die inmiddels meer van hèm dan van het verleden zijn.

Op dit eigenste ogenblik speelt Helmut een alom uitverkochte Comeback Tour in Duitsland. Wegens succes verlengd rond de jaarwende. Datzelfde genoegen kan en wil hij Vlaanderen niet onthouden. Met The Comeback Album, vanaf 1 november in de winkel, en met The Comeback Concert.

Afspraak daarvoor op zaterdag 25 november in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Helmut in groot ornaat, voor een grote comeback.

Tickets: vanaf zaterdag 6 mei om 9 uur verkrijgbaar via www.gracialive.be

Alsook in de Fnac winkels en op www.elisabethcenter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Helmut Lotti
Datum: 
25 November
Locatie: 
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Reservatie:

Meer over