Zaterdagavond deed klassebak Helmut Lotti de unieke neogotische Handelsbeurs in Antwerpen alle eer aan, met een stijlvol Unplugged concert aan een minimumbezetting met gitaar, piano en drum. Nadat het publiek culinair genoten had van een subliem 4 gangenmenu met diverse kwaliteitswijnen, kwam Helmut stipt om 21 uur de zaal binnengewandeld, richting podium dat centraal opgesteld stond. De zaal was onmiddellijk mee in Helmut’s energieke bubble met een innemende swingende versie van ‘She’s got a ticket to ride’(Beatles) en ‘That’s life’ (Frank Sinatra)

Helmut creëerde een 5e gang aan het (muzikale) menu met zijn typische ingrediënten. Prominente heup moves & grappen à la Elvis, zelfs het beginnen lachen tijdens een nummer is herkenbaar. Prachtige unplugged interpretaties van bestaande songs, met daarnaast ook eigen nummers.

“Eergisteren was een speciale dag, het was mijn eerste concert dit jaar, in de handelsbeurs, na lang wachten. Vandaag is ook een speciale dag, mijn laatste concert in 2020”, aldus Helmut, waarop het publiek in lachen uitbarstte. “Het is wat het is, en we gaan ons amuseren!”

Walter Delooze (gitaar) begeleidt Helmut al gedurende gans zijn carrière. “Met hem heb ik een plaat gemaakt, ze komt uit wanneer er een vaccin is!” aldus Helmut.

De handelsbeurs leende zich toch prima akoestiek, want Helmut zijn stem wordt gedragen door het gebouw, met de micro in a capella OFF stand bij Pavarotti’s Te Voglio Bene Assai. Indrukwekkend om de puurheid van zo’n stem te aanhoren, die verdwijnt onder de sfeervolle verlichte gotische bogen.

Op een donkere oktoberavond was het publiek even terug op de dijk in Blankenberge (1989)aan de King Beach, met ‘Kom nu’. Het jonge krijsende vrouwvolk van weleer zat wellicht nu ook in de zaal, maar nu discreter genietend in avondkledij.

Grote duetten zij Lotti niet vreemd, ooit met Cliff Richard, vanavond het speelse ‘Living Doll’. Met Silvy De Bie bracht hij een pareltje live ‘God Bless The Day I Found You’.(The Maytones)

Het publiek kreeg de kans niet om in te dommelen, ‘Time for Action’, scandeert Helmut en zette ‘Proud Mary’ (Tina Turner) in . Na 50 minuten bedankte Helmut zijn publiek en zei dat het tijd was om van het dessert te genieten, maar daar wou de zaal niet van weten…..ze werden beloond met een rockende Elvis medley. (Jailhouse Rock, Don’t be Cruel, You’re the devil in disguise, Suspicious Minds)

Helmut verliet de zaal bij een staande ovatie en liet zijn publiek achter met het meest essentiële….”Zingen is heerlijk, één van de mooiste dingen dat er is”. En nu maar aftellen naar een vaccin!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: