Eerder deze week werdt het boek 'een hart van mandarijntjes' in ons land voorgesteld, deze biografie verovert ondertussen de hele wereld. De biografie vertelt het aangrijpende levensverhaal van On-Chiu Cheung een Chinese die midden jaren zestig naar België vluchtte nadat haar familie jarenlang geterroriseerd werd door de communisten. De gastschrijver van het boek (Erik Wellens) is copywriter van Helmut Lotti en mag zich ook bij de vrienden van Lotti rekenen. Helmut kwam dus met veel plezier het boek voorstellen in Antwerpen.

Over wat gaat het boek:
Voor het eerst praat een Chinese van bij ons over de verschrikkingen die in China gebeurd zijn onder Mao. Over hoe schijn en misleiding de sleutels waren om te overleven. Over haar dagenlange vlucht die ze zelf omschrijft als een helletocht. Over haar confrontatie met de westerse cultuur, midden jaren zestig.

Dertig jaar lang verzweeg On-Chiu Cheung haar onthutsende verleden, zelfs voor haar kinderen. Dertig jaar lang vertelde ze een heel ander, meer romantisch en verbloemd verhaal. Maar getroffen door kanker vindt ze het nu tijd voor de waarheid.

‘Ik leerde Erik kennen toen hij nog werkte voor een veel gelezen weekblad’, zegt Helmut. ‘Ik heb hem gesteund bij zijn overstap naar de Antwerpse regionale televisiezender ATV. Wat ons bindt is een groot respect voor mensen, het geloof dat een betere wereld begint bij jezelf. ‘Een hart van mandarijntjes’ is sowieso een ongelooflijk straf verhaal. Maar het feit dat het werd opgetekend door Erik Wellens, verheft het tot een oprecht en beklijvend testament, zonder enige zucht naar sensatie, geschreven met eerbied en vakmanschap.’ aldus Helmut Lotti.

Het boek is uitgegeven door Van Halewijck en is te koop bij de betere boekhandel. Het kan ook via de sites www.boek.be of www.vanhalewijck.be worden besteld. Kostprijs 17,50 euro, exclusief verzendingskosten. (Enkel in het Nederlands)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: