Dé volgende Europese pop sensatie heet Helen, en ze heeft een gloednieuw project klaar! Komende vrijdag 21/6 brengt Helen met het nummer 'Lost In The Wild' de voorbode uit van een gelijknamige EP die in het najaar van 2019 zal volgen via Kartel Music Group.

De single 'Lost In The Wild' zet de toon voor het hele project: de geweldige stem van Helen op subtiele maar ijzersterke producties van Andrei Mihai. Tevens de man achter onder andere het project SHOEBA, waarmee hij momenteel met de song 'Signals' een hit scoort met featurings van Romeo Elvis en Todiefor.

Bij het nummer hoort ook een kunstige video - klassiek geschoten op film door de jonge Brusselse regisseur Maky Margaridis van het collectief Bleu Nuit.

Helen is al even geen onbekende meer binnen muzikantenkringen. Na haar studies aan zowel de conservatoria van Boekarest (RO) en Groningen (NL) werd ze een veel gevraagde songwriter voor internationale popartiesten. Daarover vertelt ze het volgende:

"Ik heb schrijven met andere artiesten altijd ervaren als een kans om mijn eigen horizon te verbreden. Het leukste aan die sessies is dat je andere artiesten goed leert kennen en je daarnaast nog eens kan experimenteren met andere genres en stijlen. Dat heeft een grote impact en bezorgt me een vaak nieuw perspectief op muziek."

Ook de solo carrière van Helen loopt al enige tijd als een trein: na de release van haar debuut project in 2016 ging een remix van haar single 'Tell Me' viraal, in totaal heeft dat nummer nu zo'n 20 miljoen streams.

In 2018 bracht Helen 4 losse singles uit waarmee ze de aandacht van onder andere Complex, The Line Of Best Fit, CLASH Magazine, Harper’s Bazaar en VICE wist te trekken. Ook de Franse producer FKJ is fan: Helen speelde zijn voorprogramma in de Brusselse Botanique. Live wist ze haar uitstekende reputatie te bevestiging met een optreden op het belangrijkste Europese showcase festival Eurosonic in januari 2019.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over