'Bloodfire' is vanaf 31 oktober overal beschikbaar

De uit Boekarest afkomstige popzangeres en songwriter Helen kondigt de release van haar nieuwste single 'Bloodfire' aan, vanaf donderdag 31 oktober is 'Boodfire' beschikbaar op alle streamingplatformen.

"Voor mij", zegt Helen, "voelt Bloodfire als wanneer ik aan Londen denk. Het nummer heeft een sterke connectie met de stad: ik schreef het daar in het appartement van een vriend na een lange opnamesessie in de studio en de hele atmosfeer van dat moment, de mensen, de sfeer van de stad en de hitte van deze zomer inspireerden ons om dit te schrijven."

Helen, geboren in Roemenië als Elena Morosanu in 1990, studeerde zang aan de conservatoriums van zowel Boekarest als Groningen en maakte snel naam als professioneel songwriter voor andere artiesten.

"Schrijven voor andere artiesten voelt voor mij als een kans om een nieuw muzikaal universum te ontdekken. Zo kan ik experimenteren met verschillende genres en stijlen en kan ik de andere artiest goed leren kennen. Dat heeft later dan ook een effect op het schrijfproces van eigen nummers, het geeft me een nieuw perspectief."

De voorbij twee jaar groeide Helen uit tot één van dé beloftes van de Oost-Europese alternatieve pop, onder andere door samenwerkingen met de Brusselse DJ Todiefor, een voorprogramma van FKJ in de Botanique en een eigen show op Eurosonic 2019.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over