Zelden dekte een bandnaam zo goed de lading als bij HEISA, drie Limburgse heren met de benen stevig op de grond en muzikaal goud in de handen.

Bezeten en bemeten. Onbehaaglijk en bezwerend. Desoriënterend en toch catchy. HEISA is het allemaal, en het liefst tegelijk. In de traditie van contraire bands die zich uitstrekken van Tool, over Battles tot Warpaint smeedden Jacques Nomdefamille (zie: Peuk), Koen Castermans en Jonathan Frederix voor hun eerste elpee ‘joni’ tien geweldige tracks die soms verrassen en betoveren, dan weer kastijden.

HEISA dolt op ‘joni’ met ritmes, sferen en effecten en doorbreekt op raak gekozen momenten de geduldig opgebouwde spanning met pijnigende gitaren en golven van distortion. De zang trekt niet alle aandacht naar zich toe, maar is een extra instrument. Het resultaat: een volstrekt unieke sound.

On the road laat HEISA een spoor van vernieling na. Hun liveshows zijn indrukwekkend, verrassend, lichtjes theatraal en flirten met de grenzen van wat een mens kan verdragen. Wie HEISA ziet, wordt fan zodra alles is bezonken.

Geen wonder dat 2020 een druk livejaar wordt voor HEISA. Naast albumreleaseshows in Charlatan (Gent) en Muziekodroom (Hasselt) wordt het trio verwacht op de podia van New Noise II (Wilde Westen, Kortrijk) en Ik Zie U Graag (Mezz, Breda). Ook de zomeragenda loopt stilaan vol. Meest opmerkelijke naam daarop, tot dusver: het vermaarde, driedaagse festival ArcTanGent in Bristol, UK, waar ze de affiche delen met onder meer Chelsea Wolfe, Swans en Amenra.

‘Let Go’, de eerste single uit ‘joni’, werd alvast op superlatieven onthaald en opgepikt door Studio Brussel/Eigen Kweek en indiezender Pinguin Radio in Nederland.

2020 wordt het jaar van HEISA en dat zal iedereen horen, zien en voelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over