Opkomende artiest ​HEBE pakt haar angsten aan met krachtige, soulvolle electro-pop single ​'Hunting Me'​, de track is vandaag uit als een self-release via ​Kartel​.

De getalenteerde muzikant uit Amsterdam werkte hiervoor samen met bekroonde producer en mixer Huub Reijnders​, drummer ​Martijn Bosman en pianist en zanger ​Ruben Hein​. Deze invloeden samen zorgen voor een harmonieus contrast tussen de warme, pakkende zang en de pulserende electro-pop drums en synths.

‘Hunting Me’ is de eerste single van HEBE's aankomende debuutalbum ​‘Cards On The Table’, ​gepland voor het voorjaar van 2020. ‘​Hunting Me’ vertelt het verhaal van een koortsachtige droom waarin de artiest opgejaagd wordt door eigen gedachten en angstbeelden; "​Ik kon deze angsten zo duidelijk voelen, maar kon ze niet zien of aanraken. In ‘Hunting Me’ probeer ik deze angsten tastbaar te maken door ze een gezicht te geven" ​onthult HEBE.

De eerder uitgebrachte EP's ​'The Beginning' en ​'Tell Me', behaalden al meer dan een miljoen streams op Spotify en hebben ook in het buitenland aandacht gekregen van smaakmakers als ​The 405​, Impose Magazine​, ​Noctis Magazine​, Earmilk​, ​Vice en ​Music Week​. Ook kregen diverse tracks van de ep’s airplay van o.a. ​Hoxton Radio​, ​Fubar Radio ​en ​Reprezent Radio​. Dit resulteerde in optredens van HEBE in de prestigieuze ​Metropolis Studios​ en gerenommeerde ​Camden Assembly​ in Londen.

In eigen land trad HEBE onder andere op bij ​Theaterfestival De Parade, Patronaat Haarlem, Sugarfactory Amsterdam ​en ​Effenaar Eindhoven ​en nationale tv- en radioprogramma's als ​Vrije Geluiden​ en​ Radio 2.

Hebe Vrijhof (27) groeide op in een artistiek huishouden - haar vader is een documentaire-regisseur, haar moeder een theaterontwerper en docent op Rietveld Academie en haar broer is een visuele en lichtkunstenaar bij eigen bedrijf Chasing The Hihat - dit alles droeg bij aan HEBE’s fascinatie voor muziek

en kunst. Na haar afstuderen aan het ​Conservatorium van Amsterdam ​en mede beïnvloed door artiesten van nu als ​James Blake en ​BANKS ​alsook door iconische songwriters van vroeger als ​Van Morrison en ​Bob Dylan​, sloot HEBE zichzelf op in de studio om aan haar geluid te werken, een geluid dat zowel opzwepend als melancholisch tegelijk is.

'Hunting Me' geeft ons een eerste kijkje in haar unieke geluid en teksten; slechts een stukje van een puzzel die haar status als een authentiek songwriting talent zal bevestigen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over