“Clever, dark, atmospheric songs with an edge to provide depth.”

HAZE is Mirabelle Van de Put uit Gent, België. Het jaar 2020 begon met het idee een band op te richten, een plaat op te nemen en op te treden. Maar de pandemie stak er een stokje voor. In plaats van te wachten tot de wereld weer normaal werd, ging ze aan het werk. De eerste lockdown zorgde voor opgelegde vrije tijd, dat was precies wat ze nodig had om te creëren, zonder verplichtingen. HAZE was geboren.
Het debuutalbum verscheen in januari en werd zeer warm onthaald, ook singles 'Flu' en 'Fool The World' deden het goed.

De derde single, Chromosome, wordt uitgebracht met een gloednieuwe video en gaat over vastzitten in oude gewoontes. Hoewel de teksten vóór de pandemie werden geschreven, zijn ze nog steeds actueel. “Inside the bubble that you call your home, is a trap you can not see.” Naast de muziek, is Mirabelle tijdens de lockdown ook collages beginnen maken. Haar mixed media collages brengen beelden samen tot een sureëel geheel. Het afgelopen jaar was een surrealistisch, geïsoleerd en traag jaar. Dit wordt weergegeven in de videoclip “Chromosome”.

Samen met de video-release van dit nummer is een beperkte oplage cassettes van het album HAZE en een selectie collages beschikbaar via: www.mirabelle.rocks

Het album is hier te koop op Bandcamp

In de pers.....

  • “Een fraaie cursus omgaan-met-een-pandemie in 8 delen “(OOR)
  • “De Vlaamse PJ Harvey? Haze puurt mooie plaat uit waas van lockdown” (Belang van Limburg)
  • "Hou je van een kruising tussen Hooverphonic, Portishead en PJ Harvey? Dan moet je deze werkelijk fantastische debuutplaat van Haze zeker checken. Echt sfeervol en knap in elkaar gestoken songs waarbij een aanstekelijke stem en gitaar de rest doen. Telkens vind je in elk nummer wel een weerhaakje dat voor diepgang zorgt. Topplaatje." (Musiczine)
  • In" Chromosome" laat Mirabelle zich van haar sensueelste kant horen. Het nummer heeft een donker Portishead gehalte. (Luminous Dash)
  • Alles blijft vrij minimalistisch, maar het zijn vooral de sound en harmonieën die het groots doen klinken. De clichés worden achterwege gelaten en maken plaats voor iets boeienders: de grens tussen ongemakkelijk en geruststellend. In de muziek berust een dubbelzinnigheid. Zijnde het bekorende lo-fi indie of wat meer geladen nummers, samen vormt het een mooi geheel dat perfect in het kader van de coronacrisis past.(Dansende Beren)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over