Vanaf 10 februari geeft Marcel Vanthilt elke week één koppel de kans om te bewijzen dat zij het perfecte koppel vormen in de gloednieuwe quiz Het perfecte koppel op Eén. Zondag bijten Hasselaren Bart en Els de spits af. 48 uur voor de opname worden ze gescheiden door Cath Luyten, om elkaar pas aan het einde van Het perfecte koppel weer terug te zien.
Het eerste koppel dat op de proef wordt gesteld zijn Bart Vangeebergen en Els Hertogen uit Hasselt. Bart is 35 jaar oud en jurist bij de stad Hasselt. Els is 33 en beleidsverantwoordelijke bij 11.11.11.

Bart en Els leerden elkaar in 2001 kennen op café in Leuven. Els stapte op Bart af en zei “Hey! Ik ken u van ergens.” Hij antwoordde “Dat kan goed zijn, maar ik ken u helemaal niet.” Toch sloeg de vonk over en ondertussen zijn ze tien jaar een koppel en vijf jaar getrouwd.
Bart en Els hebben drie dochtertjes: Noor, Rein en Ada. Zij logeren nu twee dagen en twee nachten bij hun oma, want Bart en Els zijn met plezier ingegaan op de uitnodiging van Marcel om te laten testen hoe goed ze elkaar kennen.

Weet Bart wie de favoriete onenightstand is van Els? Weet Els dat Bart zich stoort aan rommel in de keuken? En weet hij dat Els hoopt dat de romanticus in hem snel zal opstaan? De kijkers zien het zondag in de eerste aflevering van Het perfecte koppel op Eén.

Hoe werkt het?
Exact 48 uur voor Het perfecte koppel begint, worden Bart en Els gescheiden en naar twee geheime locaties gebracht. Cath Luyten is de vaste scheidingsdame met dienst. Twee dagen lang hebben beide partners geen contact met elkaar: geen telefoon, geen e-mail, zelfs geen sms’je. Tijdens dat isolement krijgen zowel de man als de vrouw opdrachten die ze in het programma zullen moeten uitvoeren.

Na twee dagen worden de man en vrouw apart naar de studio gebracht. Daar wachten hun familie, vrienden, collega’s en Marcel Vanthilt. En ook daar blijven ze van elkaar gescheiden. Ze mogen in dezelfde zetel plaatsnemen, vlakbij elkaar, maar ze krijgen elkaar niet te zien. Doorheen hun zetel loopt een houten scheidingswand. En dat blijft zo, vijf quizrondes lang.
Tijdens die quizrondes worden de partners uitgedaagd op alle terreinen van hun relatie: hun liefde voor elkaar, hun kennis over elkaar en hun verlangen naar elkaar. Man en vrouw moeten bewijzen dat ze elkaar door en door kennen. Dat ze alles voor elkaar overhebben. Dat ze zich de voorbije 48 uur goed voorbereid hebben. Hoe beter ze het doen, hoe meer geld ze winnen: in elke ronde is duizend euro te verdienen.

Pas helemaal aan het einde van het programma wordt het koppel herenigd. Voor het eerst in 48 uur zien ze elkaar terug. Maar voor ze elkaar in de armen mogen vallen, wacht hen de ultieme uitdaging: in een heel bijzonder finalespel moeten ze elkaar een perfect getimede kus geven op de tonen van hun favoriete liefdeslied. De perfecte kus. Als dat lukt, verdubbelen ze hun verzamelde geldbedrag.

Het perfecte koppel is quiz, spel en romantiek in één. De ultieme relatietest, met als inzet tienduizend euro. En dat alles in goede banen geleid door de ultieme ceremoniemeester: Marcel Vanthilt. Vanaf 10 februari zeven zondagen lang op Eén.

Het perfecte koppel: op zondag om 20.00 u. vanaf 10 februari op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: