Deze winter wordt de VTM-kijker verwend met Crème de la Crème, een eigentijdse en hartverwarmende feel-goodserie met herkenbare personages en echte verhalen. Centraal staan drie jeugdvriendinnen op een kantelmoment in hun leven. De dertigers voelen dat het zonder meer tijd is voor verandering. Maar kunnen ze zomaar hun leven omgooien en het verleden loslaten?

Passie en smaak, sensualiteit en ambitie, hoogmoed en tegenslag: dat zijn de ingrediënten van deze romige serie die de kijker tien weken lang zal meeslepen en laten vluchten in het verhaal.

Het verhaal
Na vele jaren lopen de jeugdvriendinnen Mira, Jo en Romi elkaar terug tegen het lijf. De dertigers moeten toegeven dat hun leven er minder rooskleurig uitziet dan ze hadden gehoopt. De alleenstaande moeder Mira moet zien rond te komen als kassier- ster in de supermarkt. Jo heeft destijds haar passie voor koken opzij gezet voor een job als bankdirecteur en Romi heeft door haar carrière als internationaal fotomodel nog steeds geen echte thuis.

Maar misschien is het tijd voor een wild plan. Een nieuwe start als het ware voor het te laat is. Samen besluiten ze een nieuwe uitdaging aan te gaan en een ijssalon te openen.

Hoe eenvoudig hun ambitie ook klinkt, de uitvoering verloopt niet van een leien dakje. Niet alleen ontstaat er op zakelijk vlak wrevel, ook op persoonlijk vlak zorgen angstvallig verzwegen geheimen uit het verleden, pijnlijke persoonlijke ervaringen en relationele spanningen voor oplopende emoties.

Gelukkig staat Elvis altijd klaar om zijn vriendin Jo en zijn zus Romi op te vangen, wordt Mira bijgestaan door haar tienerzoon Niko, en staat Pierre -de vorige eigenaar van de crèmerie- paraat met goede raad. Het wordt voor ieder van hen een boeiende zoektocht naar erkenning en liefde, en naar evenwicht en succes.

Aflevering 1:
Mira is een alleenstaande moeder die de kost verdient als kassierster in de supermarkt van Lommel. De re- latie met haar achttienjarige zoon Niko verloopt moeizaam. Haar leven neemt een nieuwe wending wanneer ze na achttien jaar tussen de voedingsrekken op Romi botst, haar flamboyante jeugdvriendin die op jonge leeftijd naar Milaan is getrokken om het te maken als model.

Romi had als jong meisje al wilde ideeën en vandaag is dat nog steeds zo. Zij steekt Mira aan met haar enthousiasme om samen een hippe conceptstore op te starten. Mira zegt de supermarkt vaarwel en het vooruitzicht van eigen baas te zijn doet haar helemaal heropleven.
Tijdens de zoektocht naar een geschikte handelsruimte belanden ze in de oude crèmerie van Pierre en Magda. De zaak is duidelijk haar glorietijd voorbij en vertoont nog weinig tekenen van het bloeiend ijssalon, dat in de jaren ’90 the place to be was voor jong en oud. Op de koop toe dementeert Magda al een tijdje en heeft Pierre geld nodig voor een plaats in het verzorgingstehuis...

Mira en Romi nemen het impulsieve besluit om de oude crèmerie over te nemen. Om het nodige startkapitaal te verzamelen, klopt Mira aan bij een andere jeugdvriendin, Jo. Zij is de filiaalhoudster van het bankkantoor in Lommel. Bij het horen van de plannen van Mira en Romi, slaat de vonk over op Jo, want zij zit tot haar grote frustratie aan het plafond van haar carrière bij de bank.

Maar wanneer Romi plots terug naar Milaan verdwijnt, slaan de onzekerheid en de vertwijfeling bij de ach- terblijvers toe.

Gastrollen
Camilia Blereau (Magdalena), Warre Borgmans (vader Mira), Chris Thys (moeder Mira), Charlotte Anne Bongaerts (jonge Mira), Grietkin Deroo (jonge Jo), Manou Oppalfens (jonge Romi), Joffrey Roggeman (jonge Elvis), Iwein Segers (Van Overbeke), Bart De Bondt (vertegenwoordiger bank), Ludo Hellinx (vastgoedmakelaar), Lucas Tavernier (Antonio), Jeron Dewulf (Kevin), Felice Casciano (Dr. Marcello).

Harverwarmende feel-goodserie Crème de la crème start vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: