“De pijn is onbeschrijfelijk. Het is een stuk van je leven dat weg is.”

Morgen, in de zevende aflevering van De Ambassade, buigt consul-generaal Jean-Paul zich in Rio de Janeiro over de gevoelige zaak van de Vlaming Johnny: zijn zoontje Joshua werd in 2015 ontvoerd door zijn Braziliaanse ex-vriendin en sindsdien is alle contact vebroken. Johnny is ten einde raad, maar er lijkt eindelijk schot in de zaak te komen. In Salvador moet een rechter bepalen of hij zijn zoontje eindelijk zal terugzien. Jean-Paul reist met hem mee: “Ik kan niet met de grond van de zaak bezig zijn, dat is iets voor rechters en advocaten. Maar ik kan wel aanwezig zijn voor morele steun. Dat lijkt misschien maar niets, maar hij heeft het wel nodig.”

Consul Hilde trekt het binnenland van Kenia in voor een bijzondere afspraak. Een jonge vrouw is haar man verloren bij een ongeval met een gyrocopter. Ze blijft met veel verdriet en heel wat vragen achter, maar geraakt door haar drukke job als manager van een gigantisch natuurreservaat niet op het consulaat om antwoorden te krijgen. Hilde moet dus zelf de verre en avontuurlijke verplaatsing maken.

De roep om onafhankelijkheid klinkt luider dan ooit in Catalonië. Demonstraties en protesten zorgen voor ongerustheid bij heel wat Belgen en dat voelen ze op het consulaat in Barcelona ...

De Ambassade - Elke maandag om 20.35 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over