Als voorbereiding op hun nieuwe Fan Powered World Tour 2019 dat op 22 april in Brussel halt houdt, hebben de Harlem Globetrotters vijf nieuwe Guinness World Records™ gevestigd - en brengen zo de Guinness World Record-teller van het team op 21.

Een van de hoogtepunten was een indrukwekkende achterwaartse salto met doelpunt door één van de grootste sterren van het team, Bull Bullard, vanop ca. 17,70 meter van de basketbalring! Bovendien vestigde één van de sterren van het vrouwenteam haar eerste record ooit en vloog het trampolinedunkteam van de Globetrotters, de Flying Globies, ook naar een nieuw record:

  • Meeste tuimelingen met basketbal onder been in één minuut (vrouw) - Torch George (32)
  • Meeste geblinddoekte slam dunks in één minuut - Zeus McClurkin (5)
  • Meeste driepunters met één arm achter de rug in één minuut - Zeus McClurkin (3)
  • Meeste slam dunks onder een been door in één minuut door een team met behulp van een trampoline - Flying Globies (28)

De video van de vijf recordpogingen zie je hier:

Al sinds 1926 doen de Harlem Globetrotters hun publiek met verstomming slaan met familie-entertainment van de hoogste plank. Zowel jong als oud kunnen keer op keer genieten van een interactieve show, waarin technische basketbalelementen worden vermengd met een groot showgehalte en een dosis humor. Geen wonder dat de shows steeds volle zalen weten te trekken!

De Globetrotters, die hun fans de beste ervaring willen bieden, geven hen de kans om de spannendste atleten ter wereld van nabij in actie te zien, met hun Fan Powered World Tour die op 22 april naar Vorst Nationaal komt. Tickets zijn te koop via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Harlem Globetrotters
Datum: 
22 april 2019
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over